BIVV wil een totaalverbod op AC/DC achter het stuur

Brussel – In de auto naar AC/DC luisteren heeft een negatieve invloed op uw rijgedrag. Dat blijkt uit een onderzoek van het Belgisch Instituut Voor Verkeersveiligheid (BIVV) in samenwerking met Radio 2. “AC/DC verandert de rijbaan in een Highway to Hell”, volgens Karin Genoe, afgevaardigd bestuurder van het BIVV.

Foto: Matt Becker (CC BY-SA 3.0)
Foto: Matt Becker (CC BY-SA 3.0)
“Met een eye-trackerbril konden we nagaan waarnaar de bestuurders keken,” aldus Berthold Obenhauser, een van de onderzoekers. “Uit de cijfers blijkt dat wie wild luchtgitaart achter het stuur 44 procent minder aandacht heeft voor verkeersborden, en 28 procent minder voor andere bestuurders.”  De proefpersonen moesten een kort traject afleggen op de E17, tussen De Pinte en Kruishoutem. “Van de automobilisten die deelnamen aan het onderzoek reden er drie tijdens het airsoleren een afrit voorbij en vijf van hen liepen een headbang-gerelateerde whiplash op. Allemaal kregen ze een snelheidsboete.”

Volgens Karin Genoe is er maar één gouden regel: “Auto in? AC/DC uit!”. Bij succes kan de maatregel uitgebreid worden met Queen, Abba en Bryan Adams.

4 reacties op "BIVV wil een totaalverbod op AC/DC achter het stuur"

 1. AC/DC was ook ooit ‘Back in Black”. En juist nú worden zij geweerd?
  Komaan, die Zwarte Pietenkwestie is serieus uit de hand aan het lopen!
  De Kerstmanlobby is goed bezig, maar in het eindejaar eet ik wel rendier! :p

  Beantwoorden.
  1. Bij de nieuwe muziekvorm hier in België ontwikkeld mag de zgn. pedalist gewoon gas geven. Stationair draaien mag wel, bijvoorbeeld buiten in de winter, maar daar gaat uw auto snel van stuk. (Voor de amateur.) De performer mag zowel (voor de softere nummers) in de auto zitten om gas te geven als erbuiten staan waarbij iemand anders de begeleiding doet.

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter