Eerste exitpolls wijzen op ruime overwinning voor De Goei

Ruim 85 procent van de stemgerechtigden die we bevraagd hebben bij het verlaten van het kiesbureau, gaf aan voor De Goei gestemd te hebben.

BRUSSEL – Over ruim een uur sluiten de elektronische stembureaus en zullen we weten hoe de kiezer de kaarten heeft geschud. Uit een bevraging van De Raaskalderij aan een aantal stembureaus over het hele land blijkt alvast dat de relatief onbekende partij ‘De Goei’ stevig op kop ligt. Ruim 85% van de ondervraagde kiezers geeft aan op De Goei te hebben gestemd. Dat is beduidend meer dan N-VA (8%), Groen (6%), sp.a (2%) en Open Vld (0,0003%).

Uiteraard is het wachten tot alle stemmen geteld zijn, maar op basis van deze bevraging kan De Raaskalderij alvast een enorme politieke aardverschuiving voorspellen. Het zou de eerste keer zijn dat de goei aan zet zijn om een regering te vormen.

3 reacties op "Eerste exitpolls wijzen op ruime overwinning voor De Goei"

  1. Iemanddienochtansvoordegoeigestemdhad · Bewerken

    De keizers hebben duidelijk de reporters van de Raaskalderij bij de neus gehad: niet De Goei maar de n-va heeft gewonnen, de goei zijn dus zeker niet aan zet…
    Die politiek aardverschuiving zal dus niet voor morgen zijn, eerder een versnelde verslechtering van de situatie voor wie nog in ‘de goei’ gelooft..

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter