Journalist ontslagen wegens negeren De Wever

Het dagblad De Morgen heeft muziekjournalist Kevin Pavlov aan de deur gezet nadat hij nagelaten had Bart De Wever te vermelden in zijn recentste stuk over het festival Tomorrowland. “Dit is een ontoelaatbare fout,” stelt hoofdredacteur Wouter Verschelden kordaat. “De actualiteit draait vandaag integraal rond Bart de Wever, en wij verwachten van onze journalisten dat ze daar rekening mee houden.”

Tomorrowland kreeg de DJ-Award voor 'Beste Festival' (Foto: Macieeejski)
Tomorrowland kreeg de DJ-Award voor ‘Beste Festival’ (Foto: Macieeejski)

Het Vlaamse dancefestival Tomorrowland kreeg dinsdag de begeerde DJ Award voor Beste Festival. Erg belangrijk is die niet, maar Pavlov kreeg toch de opdracht om een stukje van een twintigtal lijnen te plegen over het heuglijke feit. “De Wever kon er gewoon niet meer bij,” klaagt hij. “Ik moest het al hebben over de beats en de blote borsten en de geluidshinder, probeer daar dan nog maar eens de insteek van BDW aan toe te voegen in 20 regels. Trouwens, BDW heeft toch helemaal niks te maken met Tomorrowland?”

Allemaal uitvluchten, reageert Verschelden. “Tegenwoordig heb je veel minder plaats nodig voor een stukje De Wever dan een paar jaar geleden. En insteken zijn er genoeg. Gaan zijn kinderen naar Tomorrowland? Countert zijn dieet de schadelijke effecten van de catering op het festival? Past het festival in zijn mobiliteitsprogramma? OK, ik weet wel dat hij geen mobiliteitsprogramma hééft, maar dan kan je nog altijd dàt schrijven. Ik kan alleen maar vaststellen dat onze Chef M Bart Eeckhout er vandaag wèl in geslaagd is een zinnetje over BDW in zijn standpunt over verkeersveiligheid aan de Kortrijkse schoolpoorten te smokkelen. Zo moeilijk zal het dus wel niet zijn.”

Dagelijkse BDW-brainstorm

Zoals de meeste andere media heeft ook De Morgen sinds enige tijd een dagelijkse BDW-brainstorm. Coördinator Jules Hanot: “We gaan dagelijks door het hele aanbod. Ontslagen bij Brussels Airlines, porno op tiener-gsm’s of de 8-0 van AA Gent op Bocholt: er valt altijd wel een goeie BDW-insteek te verzinnen. Kevin was sowieso veel te vaak afwezig op de brainstorm. Ik noemt dat deloyaal. Iedereen weet dat een krant die onder zijn opgelegd quotum BDW-vermeldingen valt, elk interview met de grote leider op zijn buik kan schrijven. Wel, dat zal ons bij de Morgen niet overkomen. Wij zijn professioneel.”

Laat een reactie achter