Vaticaan bevestigt: “Siegfried Bracke is heiliger dan de paus”

VATICAANSTAD – Siegfried Bracke kwam de afgelopen dagen in een mediastorm terecht nadat uitlekte dat hij de voorbije jaren riante bedragen ontving bij Telenet – feiten die door zowel Bracke als Telenet betwist worden. Het voormalige nieuwsanker krijgt nu steun uit onverwachte hoek: het Vaticaan. “Siegfried Bracke is heiliger dan de paus”, klinkt het daar.

“Zelden heeft een deugdzamer, eerlijker man het licht des aanschijns gezien”, meent Paus Franciscus. “Siegfried Bracke heeft zich altijd onbaatzuchtig ingezet voor zijn medemens, zelfs als dat zijn eigen professionele of financiële positie schaadde. En nooit kon men hem op een leugen betrappen. Werkelijk, de man is heiliger dan ikzelf.”

“Zo heeft hij bijvoorbeeld nooit ontkend dat hij veertien jaar lang lid was van de Socialistische Partij”, aldus Franciscus. “Laat staan dat hij verzwegen heeft dat hij meewerkte aan een partijmanifest of columns schreef voor het partijblad. Bovendien slaagde hij er die hele tijd in om zijn politiek engagement gescheiden te houden van zijn werk als journalist. Admirabel!”

Maar ook in de periode na zijn journalistieke carrière ontdekte het Vaticaan tekenen van zijn heiligheid: “Toen hij vanuit zijn functie bij de openbare omroep zag dat een relatief nieuwe partij, nota bene van de tegenovergestelde strekking, de verkiezingen op spectaculaire wijze zou winnen, stapte hij zonder de minste aarzeling naar hun partijvoorzitter om zijn kennis en ervaring aan te bieden. Dat hij daarvoor zijn eigen standpunten zou moeten verloochenen deerde hem niet in het minst. Weinigen doen hem zo’n daad van barmhartigheid na.”

Pincode

“Dat zijn vroegere socialistische partijgenoten een man van zijn kaliber vervolgens van poenschepperij durven te beschuldigen, dat gaat er bij mij dan ook niet in”, maakt paus Franciscus zich kwaad. “Geld is voor een man als Siegfried niet van belang, niet als middel om goed te leven en niet als doel op zich. Waarschijnlijk kent hij niet eens de pincode van zijn bankkaart. Hoe anders te verklaren dat hij er in deze tijden van internetbankieren bijna een week over doet om uit te dokteren dat hij meer dan 30.000 euro van Telenet nooit ontvangen heeft?” verklaart de paus.

En dat hij aanvankelijk zei dat hij de job ook gratis had gedaan, en dus impliceerde dat hij betaald werd, terwijl hij nu plots zegt dat hij niet betaald werd? “Ach, hij wilde zijn moreel superieure houding niet nodeloos tentoonspreiden. Dat was slechts een uiting van wat misschien wel de heiligste van zijn karaktereigenschappen is: nederigheid.”

8 reacties op "Vaticaan bevestigt: “Siegfried Bracke is heiliger dan de paus”"

 1. goed dat paus Franciscus ons helpt het geweten van brave, moedige, eerlijke edelmoedige,barmhartige Bracke onbezoedeld te ontdekken; wie helpt ons het geweten van Telenet zelf eens te doorgronden? dan wordt die vraag van één miljoen wellicht stante pede beantwoord?Wedden dat…?

  Beantwoorden.
 2. Toch eigenaardig (!?). De verklaringen van Bracke staan volledig haaks op de verklaringen van de CEO van Telenet die op TV kwam vertellen dat de adviseurs wel degelijk betaald werden en dat die bedragen pinots (?) waren. Denkt die nu echt dat wij allemaal debielen zijn ?

  Beantwoorden.
  1. de bedragen van Bracke werd blijkbaar nog steeds gestort op het rekeningnummer van zijn voorganger, die Termond de bedragen verdeelde onder de armen. (zijn armen wel te verstaan).
   Bracke had dus inderdaad nog niets ontvangen, hoewel hij aanvankelijk dacht van wel.
   Nog een streep door zijn rekening.

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter