De 12 meest nuttige tips om de hittegolf te overleven

De eerste hittegolf van het jaar is een feit. Daarom hebben we hieronder de 12 meest nuttige tips verzameld om haar te overleven:

Foto: Jean Balzan
 1. Het beste is om je lichaam koel te houden. Word daarom lid van het Vlaams Belang en laat de kilte vanuit je hart uitstralen naar de rest van je lijf.
 2. Linkse ratten, ontrol uw strandmatten!
 3. Draag lichte zomerkledij. Wel eerst even bij je religieus adviseur checken wat voor jouw God door de beugel kan.
 4. Halveer het loon van Frank Deboosere met elke graad dat het kwik boven de dertig graden stijgt. Het zal snel gedaan zijn met dat tropisch weer!
 5. Raas aan 100 km/u door de bebouwde kom om maximaal van die frisse wind door het open raampje te kunnen genieten. Wie weet kun je zelfs genieten van een verfrissend spatje verkeersslachtoffersbloed.
 6. Sakker eventjes op de socialisten. Baat het niet, dan schaadt het niet!
 7. Behaal een doctoraat in de Natuurkunde, ontwerp een teletijdmachine en flits jezelf terug naar een tijd waarin het koeler was, zoals de Kleine IJstijd, of vorige week.
 8. Behaal een doctoraat in de Klimatologie en overtuig beleidsmakers drastische maatregelen te nemen om de klimaatverandering tegen te gaan. Deze kunnen dan uitgesteld worden tot de volgende legislatuur, waarna die regering vervolgens kan besluiten om… Weet u wat, beste lezer? Schrap deze tip maar.
 9. Smeer jezelf helemaal in met roomijs en laat je aflikken door vrienden, familie of collega’s. Draai daarna de rollen om.
 10. Laat je voor langere afstanden rondrijden achterin een koelwagen. Een extra voordeel is dat je niet eens een paspoort nodig hebt om de Europese buitengrenzen te passeren. Hoera!
 11. Denk eens aan al die arme kindjes in Afrika. Die zouden blij zijn met de temperaturen die wij voorgeschoteld krijgen!
 12. Vermijd nodeloze inspanningen: niet te veel masturberen!

16 reacties op "De 12 meest nuttige tips om de hittegolf te overleven"

 1. loser-reactie, hoe kan ik nu huurachterstand hebben als ik eigenaar ben van appartement op de zeedijk van Knokke. En alstublieft: blijf met uwe frigobox weg uit mijn stad, wil je?

  Beantwoorden.
   1. uiteraard ken ik de president van Amerika, ik zag hem onlangs op ’n golfterrein en groette hem met “donna e mobile” … maar hij begreep het niet helemaal. Sorry, nu even geen tijd, ik moet m’n golfkarretje van het voetpad halen voor een of andere jaloerse Vlaming m’n karretje zonder nummerplaat (want dan: kosten, begrijp je) wil beschadigen.

    Beantwoorden.
     1. Ja, Groot, niet iedereen heeft politieke voorvaderen in Antwerpen zoals U. Maar we spreken nu wel over vergane glorie…

 2. VS-Congreslid Alexandra Ocasio Cortez suggereert in gesprek met Greta Thunberg dat klimaatontkenning in de VS te wijten is aan het multiraciale karakter van het land waar allerlei groepen niet zo heel goed met elkaar overweg kunnen. Inderdaad wordt het klimaat in dit voorbeeld de VS (die we altijd na-apen) automatisch omgezet in rassentegenstellingen en immigratie. Misschien zijn de mensen op de aarde echter niet meer dan luizen in een hondenvacht.

  https://www.theguardian.com/environment/2019/jun/29/alexandria-ocasio-cortez-met-greta-thunberg-hope-contagious-climate

  Toen ik op school zat wist ik al dat ze er nooit meer vanaf komen. Als ze hier langs een reclamebord lopen herhalen ze allemaal dezelfde catchphrase als van een schoolbord en om elkaar te verbeteren.

  Beantwoorden.
  1. Georges Grootjans · Bewerken

   Wow, wat een bijdrage. Ik geloof niet dat we hier ooit nog over kunnen. En dan nog van een allochtone vrouw. Scherp, met de nodige humor en subtiel taalgevoel. Om nog niet te spreken over de precies geplaatste onbestaande alliteratie tussen altaait en ventilator.

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter