Filiberke krijgt GAS-boete

ZONNEDORP – Filiberke, notoir speelvogel en de beste vriend van stripheld Jommeke, heeft afgelopen weekend een GAS-boete gekregen. De jongeman zou de zondagsrust van enkele buurtbewoners hebben verstoord. Filiberke zelf houdt echter voet bij stuk: ‘ik was gewoon drenkeling aan het spelen’.

Filiberke lijdt aan een ernstige vorm van ADHD.
Filiberke lijdt aan een ernstige vorm van ADHD.

Omstreeks elf uur zondag jongstleden werd de Zonnedorpse dorpskom opgeschrikt door een hels lawaai. Het was Jeremias Gobelijn, professor in Alles, die de politie verwittigde. “Ik kreeg een vreemd telefoontje”, herinnert de champetter zich. “‘Hallo politie? Er is hier niets aan de hand, blijf maar weg. Ik bedoel: herhaaldelijke kreten wekten me uit mijn middagdutje. Komt u even kijken?’ Toen ik de feiten ging vaststellen, trof ik een jongeman aan, luid krijsend en wild om zich heen schoppend in een wastobbe.” Toen de champetter de jongeman interpelleerde over zijn grensoverschrijdend gedrag, antwoordde deze boudweg dat hij drenkeling aan het spelen was. “Ik wilde het eerst nog zo laten – in het dorp weet iedereen dat Filiberke een beetje simpel is – maar sinds Anatool (N-VA) hier aan de macht is, heerst er een nultolerantie ten opzichte van buurtlawaai.”

Intussen groeit de kritiek op Anatools repressieve beleid. “Hanatools hideale wereld his heen politiestaat waarin halles verboden his”, reageert een dorpsgenoot die anoniem wenst te blijven. “Wij fresen tat Anatool fooral te achtergestelte wijken fiseert. Rijkere purgers heppen nu eenmaal meer mittelen om sich een ture atfocaat te permitteren”, aldus een tweede anonieme bron. Jeremias Gobelijn, professor in Alles en dus ook in Sociologie, beaamt: “GAS-boetes worden procentueel gezien vaker uitgeschreven tegen lieden uit een lagere sociale klasse. Wat geldt als ‘normoverschrijdend gedrag’ wordt immers vooral gedefinieerd vanuit het kader van de blanke middenklasse. Ik bedoel, het werd godverdomme dringend tijd dat alle delinquentie uit dat hardleers gespuis wordt gematrakkeerd!”

Toch blijft Anatool het gemeentelijk sanctierecht verdedigen. “Het is niet de eerste keer dat Filiberke de Zonnedorpenaren op de zenuwen werkt met zijn idiote spelletjes. Vorige keer was hij in de bomen aan het klimmen. ‘Tarzan spelen’, noemt hij dat. Deze week was het drenkeling. Wat zal het volgende week zijn? Drugsdealertje? Vergis u niet, uiteindelijk is dit een sociale maatregel. Immers, hoe moet Filiberke later de weg naar de arbeidsmarkt vinden als hij niet nu al leert om braaf in de pas te lopen?”

Rilatinetank

Intussen neemt Jommeke het op voor zijn vriend. “Filiberke kan het ook niet helpen dat hij al vanaf jonge leeftijd worstelt met ADHD. Zo’n jongen moet zijn energie kwijt kunnen, bij voorkeur in de buitenlucht.” Een argument dat ook Jeremias Gobelijn aanhaalt, professor in Alles en dus ook een geschoold orthopedagoog. “Tijdens de overgang van de kindertijd naar de adolescentie willen jongens als Filiberke gewoon de grenzen van het ouderlijk gezag aftasten. Ik bedoel, als die snertkinderen nog veel kabaal maken dan sluit ik mijn rilatinetank aan op alle waterleidingen in Zonnedorp!”

“Door al die GAS-boetes dreigen we onze onbezorgde kindertijd te verliezen”, besluit Jommeke. “Eerder deze maand vlogen zelfs de brave Rozemiekes op de bon omdat hun aapje Choco uitwerpselen in de richting van toevallige voorbijgangers heeft geslingerd. Op den duur durft geen enkel kind nog buitenkomen in Zonnedorp. En dan heeft Philippe Delzenne (de opvolger van Jef Nys, nvdr.) geen avonturen meer om over te schrijven.”

8 reacties op "Filiberke krijgt GAS-boete"

 1. jaja, het is allemaal weer de schuld van Anatool. dhr jommeke heeft in zijn leven nog geen dag gewerkt, het moet gedaan zijn dat die linkse culturo’s met ons belastingsgeld de POPULAIRSTE politicus van Zonnendorp zwartmaken

  Beantwoorden.
 2. De GAS-boetes zijn een uitvinding van Kwak , en zijn ingevoerd toen Boemel nog burgemeester van Zonnedorp was. Anatool het deze wet niet ingevoerd en is in tegenstelling tot wat hier wordt gesuggereerd slechts van eenvoudige afkomst. Bovendoen moet hij zich nog steeds verdedigen over zijn joodse afkomst.

  Beantwoorden.
  1. Prachtig avontuur !!!! Dat Anatool en zijn trwawanten dan maar in noorderdorp hierboven gaan wonen waar alles zoveel beter is ! en waar ze geen last hebben van village du soleil toestanden, ik blijf lekker hier, ik hoorde, hoor en zal blijven horen bij HET GEHEEL van Zonne-Soleil-Dorp-village !!! en woon ook in het DORP gedeelte zelfs in het Limburgs dorpgedeelte, en betaal ook voor het soleil-verhaal, maar dit hoort nu eenmaal bij een verhaal een begin en samen ook een einde, dat einde dat Anatool wil, WIL IK NIET ! liever aan het soleil gedeelte dan aan het miracoli-kebab-tapaz gedeelte !!!!!

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter