Bourgeois lanceert ‘beleefbox’ voor nieuwe Belgen

Geert Bourgeois

BRUSSEL – Familiemigratie (gezinshereniging) verloopt niet altijd even vlot. De buitenlanders die naar België komen om bij hun familie hier te wonen, zijn vaak ongeschoold en hebben een slecht beeld van het leven in Vlaanderen. Om die migratie te vergemakkelijken ontwikkelde minister van Inburgering Geert Bourgeois (N-VA) naast een ‘starterskit’ op papier ook een ‘doepakket’ om de kandidaat-migranten beter voor te bereiden op hun nieuwe thuisland. “Omdat de meesten toch niet kunnen lezen, sturen we hen een soort van beleefbox waarbij taal niet langer een barrière vormt. Om de aspirant-Belgen vertrouwd te maken met de inlandse keuken zouden er in het doepakket onder andere een selectie streekbieren, enkele sneden ontbijtspek en een aantal van stippellijnen voorziene aardappelen om zelf frieten uit te snijden zitten. Daarnaast bevat de inburgeringsbox ook een wekker om te wennen aan het opstaan voor de middag, een family-pack antidepressiva, een potje sanseveria’s, een grote classeur om de jaarlijkse belastingsformulieren in te verzamelen en een Panini stickerboek van de Jupiler Pro League,” klinkt het fijntjes. Enkel over de verpakking bestaat nog geen consensus. Minister Bourgeois houdt vast aan een traditionele Vlaamse rieten mand in doorzichtig inpakpapier waarin de items mooi zichtbaar gesorteerd liggen, maar er gaan ook stemmen op voor een kunstig vormgegeven scheepscontainertje om het verrassingselement te bewaren.

Eén reactie op "Bourgeois lanceert ‘beleefbox’ voor nieuwe Belgen"

Laat een reactie achter