Joke Schauvliege: ‘Zoniënwoud moet wijken voor strijd tegen transmigranten; groot bedrijvenpark’

BRUSSEL – Het Zoniënwoud wordt gekapt. Dat zijn de Vlaamse, de Brusselse en de Waalse overheid overeengekomen in hun strijd tegen transmigranten.

De minister laat er geen gras over groeien. De eerste bomen zijn deze week al gekapt.

“Het Zoniënwoud is een van de grootste bossen van België. Je kunt je er erg makkelijk verstoppen”, argumenteert Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege. “Reeds in de Middeleeuwen was het een uitvalsbasis voor rabauwen, struikrovers en ander rapalje. En vandaag zou het bos kunnen fungeren als toevluchtsoord voor transmigranten tijdens razzia’s in het Maximiliaanpark. Daarom gaan we uit voorzorg 4421 hectare bos kappen. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn.”

Broedperiode

De eerste bomen zijn deze week al geveld. De minister is er zich nochtans van bewust dat de transmigranten volop in het broedseizoen zitten. “Dat is net de bedoeling: door hun broedperiode te verstoren, maakt deze invasieve exoot juist veel minder kans om zich te vermenigvuldigen. En bij gebrek aan broedplaats wijken ze de komende jaren misschien uit naar ander bosrijk gebied in het buitenland. En dan moeten we volgend jaar minder bos kappen.”

In de plaats van het Zoniënwoud komt een groot bedrijvenpark. “Grond in Brussel is duur, de conjunctuur zit mee en bedrijven snakken naar nieuwe grond dichtbij de hoofdstad om uit te breiden. Gek eigenlijk, dat niemand bij de ruimtelijke ordening er ooit aan gedacht heeft om dat Zoniënwoud in te kleuren als industriegrond.”

“In ieder geval: ook die economische strategie kadert in onze strijd tegen transmigranten, want zodra het hier vol mensen gaat lopen die wel werk hebben, is het des te makkelijker om de transmigranten er van tussen te halen”, besluit Schauvliege.

13 reacties op "Joke Schauvliege: ‘Zoniënwoud moet wijken voor strijd tegen transmigranten; groot bedrijvenpark’"

  1. Mogelijke nieuwe verkiezingsbelofte van de NVA : alle autostrades worden weggegraven, zo rijden er geen vrachtwagens meer door Vlaanderen : gevolg geen transmigranten meer die zich hierin willen verstoppen. Tevens zullen de overgebleven asielzoekers en transmigranten blijven ronddolen in de wijde velden (bij gebrek aan beschutting van bomen) en omkomen van honger en dorst. Probleem opgelost.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter