“Groenten opeten of euthanasie!” waarschuwen ouders van Brent (9)

In de plenaire Kamer werd zopas het voorstel over de uitbreiding van de euthanasiewetgeving goedgekeurd. Euthanasie is vanaf heden ook een optie voor minderjarigen. Goed nieuws, vinden vele ouders, die nu een extra wapen hebben in hun opvoedkundige arsenaal.

De kleine Brent eet voortaan braaf zijn groentjes. Foto: http://terrificparenting.com
De kleine Brent eet voortaan braaf zijn groentjes. Foto: http://terrificparenting.com

“Eindelijk hebben we een manier om onze kleine te dwingen zijn groentjes op te eten,” vertelt Karla, de mama van Brent (9) enthousiast. “Broccoli, spruitjes, spinazie of rode kool… daar moesten we tot vandaag niet mee afkomen. Wat we ook probeerden, onze Brent weigerde om die nochtans erg gezonde groenten te eten. We konden hem in de hoek zetten, of zonder eten naar bed sturen… Dat deerde hem allemaal niet.” Maar nu de nieuwe euthansiewet is goedgekeurd, hebben de ouders van Brent een nieuw en effectief drukkingsmiddel: “Mijn echtgenoot heeft onze Brent streng toegesproken. ‘Jongen, eet nu potverdorie uw groenten op,’ heeft hij gezegd, ‘of we laten u een spuitje zetten. Er is daar nu een wettelijk kader voor, dus denk maar niet dat ik het niet meen!’ En jawel, onze lieve Brent heeft zonder morren zijn bloemkool opgegeten!”

Ook de ouders van Mario (14) zijn tevreden met de nieuwe regelgeving. “Wij gaan morgen naar onze huisarts om te zien of die onze zoon geen euthanasie kan voorschrijven,” vertelt vader Johan. “We hebben hem alweer betrapt met een sigaret. Dat is al de derde keer en nu is het genoeg. Wij willen niet dat ie het risico loopt op latere leeftijd een kanker te ontwikkelen. Zo’n ouders zijn wij niet.”

Meerderjarige kinderen

Ouders van wie de kinderen al meerderjarig zijn reageren doorgaans eveneens positief en betreuren dat de kindereuthanasie niet vroeger ter beschikking is gekomen. Zo liet Karel De Gucht optekenen: “Als dit in mijnen tijd al had gekund, dan was mijn taak als vader een pak eenvoudiger geweest. Want onze Jean-Jacques dat kon ook ne kapoen zijn, hoor!”

Eén reactie op "“Groenten opeten of euthanasie!” waarschuwen ouders van Brent (9)"

Laat een reactie achter