Eerste opzichter in gevangenschap geboren in Planckendael

MUIZEN – In dierenpark Planckendael is eergisteren voor de eerste keer in Europa een opzichter in gevangenschap geboren. De nieuwe telg, die een viertal kilo woog, blaakte van gezondheid en werd meteen in de groep opgenomen. Het kersverse opzichtertswijfje is vanaf volgende week te bezoeken.

Verzorger Willy brengt een verse lading melkpoeder naar het mensenhok
Verzorger Willy brengt een verse lading melkpoeder naar het mensenhok

Zeven jaar geleden al werden opzichters Hubert Gnoetjens en Kim Wolfs bij elkaar gezet in de hoop dat ze snel zouden beginnen paren. Begin 2009 was het bijna zover toen een stevig dronken Hubert na de jaarlijkse nieuwjaarsdrink aan Kim toevertrouwde “dat haar blonde krullen zo lekker naar amandel roken”. Het liep toen alsnog mis omdat Hubert onwel werd van een verkeerde scampi en het jurkje van Kim onderkotste. Begin dit jaar was het dan onverhoopt toch prijs toen Kim en Hubert per abuis in de waterpartij van de bevers terecht kwamen. Het natte t-shirt van Kim werkte voor Hubert als een rode lap op een stier. Zonder pardon nam hij haar fors tussen de bevers, met het gekende resultaat.

Dancing Carré

Het nieuwe opzichtertje kreeg de naam ‘Shania’ mee. Al vanaf de verwekking, waarvan de livestream op heel wat belangstelling kon rekenen, is Shania ontzettend populair. Komend weekend kan het grote publiek haar gaan bewonderen. Omdat Shania geboren is onder een kweekprogramma van Planckendael, zal ze binnen 16 jaar worden uitgezet in de buurt van dancing Carré in Willebroek. Men hoopt dat ze daar zo snel mogelijk een niet-gedomesticeerde partner vindt om mee te paren.

Wie geen tijd vindt om het baby-opzichtertje te gaan bezoeken, kan via de online shop van Planckendael pluchen replica’s, sleutelhangers en koelkastmagneten van Shania kopen. De opbrengst van die verkoop is bestemd voor een kweekprogramma met nog zeldzamere Siberische opzichters.

2 reacties op "Eerste opzichter in gevangenschap geboren in Planckendael"

Laat een reactie achter