Ook deze 12 zaken zijn veilig volgens het FANC

Onze buurlanden maken zich meer en meer zorgen over de veiligheid van onze kerncentrales na een schier onophoudelijke reeks incidenten. Maar het FANC sust de gemoederen. “Ik voel mij volledig gerust”, aldus FANC-topman Jan Bens afgelopen weekend in ‘De zevende dag’.

Zwaardslikken: compleet veilig. (brdavids, CC BY 2.0)
Zwaardslikken: compleet veilig.
(Foto: brdavids, CC BY 2.0)

Bovendien wil het FANC een bredere maatschappelijke rol opnemen als het gaat om veiligheid. Daarom publiceerde het agentschap vandaag een lijst van zaken die, naast onze kerncentrales, óók veilig zijn:

 1. Een culturele rondreis door Syrië
 2. Zwaardslikken
 3. Je natte hond drogen in de microgolfoven
 4. Je neusharen trimmen met een cirkelzaag
 5. De levensstijl van Keith Richards
 6. Molenbeek
 7. Een gladiatorengevecht tussen de parlementaire fractie van Groen en een roedel hyena’s
 8. Aandelen in GDF-Suez
 9. Een voetbalmatch onder leiding van Peter Prendergast
 10. Joke Schauvliege in de buurt van een bos
 11. Geteleporteerd worden samen met een vlieg
 12. De Belgische stroomvoorziening tijdens een koude winter, maar enkel als de kerncentrales open blijven

Het FANC wil daarnaast waarschuwen voor één enorm onderschat gevaar: Windmolens. “Moordmachines”, volgens Bens. “Stel je voor dat er zo’n wiek van een windmolen afbreekt. Dat is een guillotine! Windmolens zijn onnoemelijk veel gevaarlijker dan kerncentrales.”

22 reacties op "Ook deze 12 zaken zijn veilig volgens het FANC"

  1. Als jarenlange activiste van Gaia én Femen, vind ik het onverantwoord om je natte hond te drogen in een micogolfoven, aangedreven DOOR KERNENERGIE! Next time fluo-tepels!!!

   Beantwoorden.
    1. Ik heb eens een paar minuten naar deze foto zitten kijken, maar snap er niets van. Ze schrijven iets over hun kat, maar doen dat op hun ontbloot bovenlijf.
     Daarnaast weet ik uit ervaring dat een kat zich nooit aan de regels houdt.

     Zal het dan toch moderne conceptuele kunst zijn waarvan ik de bedoeling niet kan doorgronden?

     Beantwoorden.
     1. Niet te ver gaan zoeken: met ‘my pussy’ en ‘my rules’ bedoelen ze respectievelijk de poes en de vriendin (Turtelboom) van Gwendotrien Rutten. Maar van die regels is ze nu mooi vanaf.
      Alhoewel je dat van haar tronie niet direct af kan lezen. Omdat ze weet dat haar ‘rules’ nog een tijdje maandelijks hun opwachting gaan maken. Kwestie van haar ‘pussy’ in topconditie te houden.

     2. Herbekijk de foto. Ze zijn gewoon lelijk, zowel de tieten als hun draagsters. Dit maakt hen ‘pushy”. Deze kenmerkende eigenschap (oei, in mijn enthousiasme zowaar een pleonasme) kunnen ze blijkbaar niet goed spellen, dus zijn ze ook nog eens dom. Bovendien willen ze zomaar op straat hun regels opleggen, alsof thuis alleen nog niet voldoende is. Ugly stupid bitches!

   1. Indien je aan de rand van zo’n (stront)dorpskern verblijft -ik zeg zo maar iets: Haaltert bijvoorbeeld-, kan men dan een bezoek aan Haaltert centrum een kernuitstap noemen, Marc?

    Beantwoorden.
 1. Keith Richards bevestigt dat hij elke dag, na een stevig ontbijt doorgespoeld met een fles Single Malt, zijn hoofd voor een half uurtje in een van onze scheurtjesreactoren steekt. Daarmee dat die soms zichzelf uitschakelen uit pure miserie.

  Beantwoorden.
 2. Tot in Oost-Europa en Amerika toe maken mensen zich zorgen. In de wetenschap kan iets 99 procent zeker zijn, echter tot het honderd procent zeker is blijft het een onwaarheid, en dat kan wel honderd jaar duren. Met zo te leven, zoals veel mensen doen, kom je niet snel vooruit. Dat is het probleem waar we voor staan. Er zijn nog wel mensen over met een bepaalde intuïtie, noem het een aangeboren gevoel voor ‘kansberekening’, die voortijdig van school werden gestuurd.

  Beantwoorden.
 3. Enkele tips voor degenen die gaan voor de culturele rondreis door Syrië:
  => de stedenbouwkundige vernieuwingen van Aleppo
  => de virtuele historische site van Palmyra
  => braakkunst, geïnduceerd door zenuwgassen
  => kleinschalige verkiezing met grootschalige gevolgen
  => “Phantasy IS-land”: je zal er het hoofd bij verliezen
  => tijdelijk te bezichtigen in het presidentieel paleis: de astma van Asma

  Beantwoorden.
 4. Het leven begint met een scheur die moet dichtgemaakt worden. Soudal-fix-all helpt nogal eens als je het niet redt. Of Polyfilla Houtvuller. Al moet je die minstens 2 keer oververven om tot het gewenste resultaat te komen.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter