Fundamentalistische moslimhomo’s eisen recht op boerka

MOLENBEEK – Gisteren hebben in Molenbeek enkele honderden leden van Shavaria, een belangenvereniging voor fundamentalistische homoseksuele moslims en islamitische transgenders, betoogd. Van op enkele omgebouwde vrachtwagens, waaruit loeiharde maar geenszins met de sharia strijdige technomuziek knalde, eisten zij het recht om in het openbaar hun kleurrijk versierde boerka’s te mogen dragen.

– door Lander Maan en Hans Van Elverschele –

Shavaria

“Het is niet omdat wij met onze seksuele voorkeuren rechtstreeks zouden ingaan tegen de Heilige en Onveranderlijke Wil van de Profeet, dat wij geen vrome moslims kunnen zijn,” legt Shavaria-woordvoerder Bouad Felkacem uit. “Ook wij kunnen het Heilige en Onveranderlijke Woord van de Koran interpreteren en er een uitleg aan geven die strookt met onze eigen, arbitraire levensvisies. Als een bepaalde aya bijvoorbeeld nogal kritisch is voor de herenliefde, lezen we daar iets sneller overheen. Maar de soewar die het dragen van de boerka en nikab voorschrijven, geven we dan weer meer gewicht. Zo komen we tot een lezing waarin we een moderne invulling van het begrip ‘seksuele identiteit’ perfect kunnen rijmen met een middeleeuwse religieuze ethiek. Allah heeft ons in al Zijn wijsheid gemaakt zoals we zijn, en wij eisen enkel en alleen maar het recht op om, net zoals onze heteroseksuele moslimzusters, Zijn wonderbaarlijke schepping te bedekken en voor de buitenwereld verborgen te houden.”

Faits-divers

Filip Dewinter: "Misschien kan het Vlaams Belang nog iets leren van fundamentalistische homo-moslims." Foto: holebi.info
Filip Dewinter: “Misschien kan het Vlaams Belang nog iets leren van fundamentalistische homo-moslims.” Foto: holebi.info

Een indrukwekkende politiemacht moest de veiligheid tijdens de betoging garanderen, maar al bij al verliep de optocht zonder grote incidenten. Burgemeester van Molenbeek Philippe Moureaux (PS) geeft toe dat de toestemming voor de parade per vergissing is gegeven. “Ik dacht dat het hier weer om zo’n City Parade-achtige stoet zou gaan,” legt hij uit. “Die heb ik vorig jaar nog verboden, omdat ik er toen verkeerdelijk van uit was gegaan dat dat een soort Gay Pride-manifestatie was. Ik wou toen problemen voorkomen, want er wonen in Molenbeek nogal wat mensen die niet veel moeten hebben van de ridders van de roze brigade, als u begrijpt wat ik bedoel. Faits-divers waarbij mensen op klaarlichte dag met de blote vuist worden doodgeslagen op straat, zie ik toch liever in een buurgemeente gebeuren dan hier bij ons.”

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter neemt voorlopig geen standpunt in de kwestie. “Ik weet niet goed wat ik hiervan moet denken”, geeft Dewinter toe. “Normaal gezien zijn we er als de kippen bij om andersgekleurde of andersgeaarde ‘mensen’ snoeihard en gratuit te veroordelen voor eender welke uitspraak. Maar in dit geval moeten we toegeven dat sommige van deze homo-moslims toch een zeker respect verdienen voor hun willekeurige en streng reactionaire invulling van wat normaal en aanvaardbaar is. Onze eigen partij kan daar misschien nog iets van leren.”

Laat een reactie achter