Aalst getroffen door mysterieus cara-virus

AALST – De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt voor de uitbraak van een enorm schadelijke ziekte die het centraal zenuwstelsel en de cognitieve vermogens aantast.

Over het cara-virus is nog niet veel geweten, maar de ziekte leidt intussen tot hallucinante taferelen in de Aalsterse binnenstad. Mensen waggelen totaal gedesoriënteerd over straat, het hele centrum zit onder het braaksel en de urine, en mensen belanden in coma op de Spoeddiensten. “Op zich een doodgewoon weekend in Aalst”, weet Lieven Vergote, medisch diensthoofd van de Spoedafdeling in het Aalsters Stedelijk Ziekenhuis. “Al is de schaal deze keer misschien iets groter.”

Bleek wegtrekken, een rode neus en gezwollen lippen zouden slechts enkele van de vele symptomen van het cara-virus zijn. (Foto: Michel Wal, CC BY-SA 3.0)

Het zogenaamde cara-virus zou ontstaan zijn in de werkhallen waar carnavalisten aan hun praalwagens werkten. “Zo een overdekte hal, waar mensen zich dicht bij elkaar in het zweet werken temidden van etensresten en halflege blikjes met verschaald bier is een broeinest voor nieuwe virussen. Ik denk dan ook dat we patient zero in het Aalsters carnavalmilieu moeten zoeken”, aldus Aldo Zickmacher van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Joden

Intussen roept burgemeester Christophe D’Haese (N-VA) de internationale gemeenschap op om ver weg te blijven uit de Ajuinenstad. “Als je hier de komende dagen niets te zoeken hebt, kom dan zeker niet kijken. Het zou mijn hart breken mocht er ook maar één jood of vertegenwoordiger van de pers besmet worden met dit cara-virus.”

Virologen verwachten dat de uitbraak een hoogtepunt zal bereiken tussen 23 en 25 februari.

4 reacties op "Aalst getroffen door mysterieus cara-virus"

  1. Er is er op Aalst Carnaval ook ene aangetroffen met het Corolla-virus. Het Corolla-virus is niet dodelijk, wel heel besmettelijk, maar alleen tussen Arische mensen-van-bij-ons. Dus Joodse mensen kunnen het niet krijgen. Het is ongeneeslijk en heel ambetant wegens de constante jeuk aan ’t gat.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter