Allereerste masturberende figurant duikt op in ‘Thuis’

In de één-serie ‘Thuis’ is vanavond voor het eerst een man te zien die openlijk masturbeert. In een van de scènes uit de aflevering is achter actrice Leah Thys een zogenaamde ‘masturbatiefigurant’ te zien die zich seksueel uitleeft terwijl hij Marianne (het personage van Thys, nvdr) geil aankijkt.

– door Juanita Incognita –

Actrice Leah Thys
Actrice en seksueel lustobject Leah Thys

De man is niet toevallig op de set beland. Zijn rol kadert in een campagne van de Vlaamse overheid om het taboe rond masturbatie in het openbaar te doorbreken. “Masturbatie is een zeer natuurlijk iets,” zegt woordvoerder Piet Snockx. “Onze maatschappij hecht veel belang aan al wat natuurlijk is: het paleo-dieet, borstvoeding, noem maar op. Net daarom vinden wij het als overheid belangrijk om ook masturbatie aan te prijzen. Niets natuurlijker dan dat!”

Hoe meer masturbatie we zien, hoe minder vragen we ons erbij stellen, redeneert de Vlaamse overheid. “Kijk, de bekende filosoof Diogenes van Sinope riep in de vierde eeuw voor onze jaartelling al op om in het openbaar te masturberen. Door de eeuwen heen zijn we preutser geworden. Dat is jammer. Nu schrikken mensen wanneer ze het zien en durven we het buitenshuis niet meer te doen. Terwijl het net zo kan opluchten!” Door masturbatie opnieuw een plaats te geven in onze beeldcultuur, hoopt de overheid de comfortzone van de Vlaamse burger te vergroten.

Dat de figurant zich seksueel bevredigt achter een rijpere actrice is geen toeval: de overheid hoopt zo meer aandacht te genereren voor het feit dat oudere vrouwen ook nog prima als seksuele lustobjecten kunnen doorgaan. Naast Thuis zullen er ook masturberende mensen op de achtergrond te zien zijn in De Afspraak. “Behalve als Hemmerechts of Doornaert daar te gast zijn”, stelt Snockx gedecideerd. “De campagne moet geloofwaardig blijven.”

16 reacties op "Allereerste masturberende figurant duikt op in ‘Thuis’"

 1. Merci Juanita om dit leuke stukje. De overheid zelf masturbeert niet mee. Ze willen dat de mensen masturberen. Op de straat dan nog.

  Terwijl ze zélf banken gaan opblazen. Langs voor en langs achter. Vroeger hadden de mannelijke mensen minstens een vrouw, een maitresse en dan nog geld genoeg over om prostituees te bezoeken.

  Nu moeten ze gewoon op de straat hun ding gaan doen. Volgens mij gaat dat geen zaden aan de dijk brengen. Kinderen gaan erop uitglijden. En motorrijders. En oudere mensen met hun elektrische fiets.

  Wat men zich kan gaan afvragen is waarom er in sommige bankautomaten ZOVEEL geld zit? Voor een Tiny stadje als Lommel is meer dan 200.000€ veel geld. Terwijl ze wisten wat er aan de gang was, al jaren.

  Beantwoorden.
   1. Ik ken uw pathologie niet, vanuit medisch noch vanuit psychisch standpunt, maar om bij masturbatie de zelfmoordlijn 1813 een beetje te gaan ridiculiseren… Doet het veel pijn?

    Beantwoorden.
     1. Of als afsluiter bij Komen Eten… een heerlijke cream pie.
      (Past in sommige huisgezinnen beter bij Dagelijkse Kost).

Laat een reactie achter