Vliegende treinen tegen 2016

Goedkoper, stipter en veiliger treinverkeer? De vliegende trein is allicht de oplossing
Goedkoper, stipter en veiliger treinverkeer? De vliegende trein is allicht de oplossing

BRUSSEL – Als het van staatssecretaris voor mobiliteit Etienne Schouppe afhangt, hangt de toekomst van het moderne spoorverkeer in de lucht. Letterlijk. “Als auto’s kunnen vliegen, dan treinen toch ook?!”,  legt Schouppe uit. “De voordelen van treinverkeer in de lucht zijn legio. In de eerste plaats dalen de kosten gevoelig doordat er geen sporen of leidingen meer nodig zijn. Bijkomend voordeel is dat we op die manier zelfmoordenaars en koperdieven buitenspel zetten. Ook vertragingen zijn quasi uitgesloten omdat treinen niet langer slechts naast elkaar, maar ook boven en onder elkaar kunnen passeren.” Schouppe voorziet een budget van 28 miljard euro voor onderzoek om dit project op de rails, of liever, van de grond te krijgen. “Maar dat betaalt zichzelf dus makkelijk terug”, aldus nog de staatssecretaris.

Eén reactie op "Vliegende treinen tegen 2016"

Laat een reactie achter