Duizenden homoseksuelen tentoongesteld in Antwerpen

Foto: CEphoto, Uwe Aranas

Antwerpen is vandaag het toneel van een uitzonderlijke gebeurtenis: duizenden homoseksuelen worden er tentoongesteld op de openbare weg.

De mannen, vrouwen, hybriden en transseksuelen werden de voorbije dagen reeds bijeengedreven uit alle hoeken van Europa. Gestoken in opzichtige en blinkende gewaden die vaak weinig aan de verbeelding overlaten worden ze door het Antwerpse stadscentrum geparadeerd, waar toeschouwers zich aan hen kunnen vergapen.

Gedurende het hele evenement wordt loeiharde technomuziek afgespeeld om de homoseksuelen het praten te bemoeilijken. Sommigen onder hen worden op kitscherige praalwagens geposteerd en verplicht tot het uitvoeren van traditionele dansen, die vaak gewag maken van een erotische, ja zelfs obscene ondertoon.

Aalsters Vlaams Belang-lid Steve Herman vindt het een goede zaak dat Antwerpen deze vernederende stoet organiseert: “Elke Vlaming kan vandaag zien in wat voor walgelijke toestanden we vervallen als we niet vasthouden aan de klassieke familiewaarden.”

Voor Çavaria, de koepelorganisatie voor homoseksuelen en andere seksueel afwijkenden, kan deze parade niet door de beugel. “De vernedering is compleet,” klinkt het daar. “We voelen ons net zoals de Congolezen op Expo ’58: door medemensen bekeken als dieren in de zoo. LGBT-mensen willen gewoon met rust gelaten worden en een vredig leven kunnen leiden, net zoals iedereen. Voor ons kan deze parade niet snel genoeg voorbij zijn.”

3 reacties op "Duizenden homoseksuelen tentoongesteld in Antwerpen"

  1. Als teken van solidariteit zal burgervader Bart De Wever de eerstkomende gemeenteraad met pluimen in zijn gat voorzitten. Allee, voorstaan want zitten zal wat moeilijk zijn.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter