Georges Leekens neemt verantwoordelijkheid voor verlies Rode Duivels tegen Wales

CARDIFF – Na een inspiratieloze negentig minuten verloren de Rode Duivels hun EK-kwalificatiematch tegen Wales met 1-0. Ex-bondscoach Georges Leekens neemt de verantwoordelijkheid voor de nederlaag.

Een grootmoedige Georges Leekens eist de verantwoordelijkheid op voor de Belgische nederlaag. (Foto: twitter)
Een grootmoedige Georges Leekens eist de verantwoordelijkheid op voor de Belgische nederlaag. (Foto: twitter)

De ex-bondscoach neemt het verlies grootmoedig op. “Als je verantwoordelijk bent voor 90 procent van het succes van de Rode Duivels, moet je ook durven toegeven dat je verantwoordelijk bent als het eens minder goed gaat.”

“Wilmots krijgt nu heel veel kritiek, maar hij is maar zo goed als ik hem als hulptrainer heb gevormd, natuurlijk”, analyseert Leekens. “Als je de geniale flitsen van Hazard op mijn rekening kunt schrijven, als je de 4-3-winst van vorige week tegen Frankrijk aan Georges Leekens te danken hebt, dan moet je fair zijn en kunnen toegeven dat het ook Leekens’ fout is dat Wilmots tactische blunders maakt zoals een tweede centrale spits opstellen terwijl de hele Welsche zestien meter al een hele match potdicht zit.”

Alleen met het tegendoelpunt van Gareth Bale heeft Mack The Knife naar eigen zeggen niks te maken. “Als je verantwoordelijk bent voor 90 procent van het succes van de Rode Duivels, dan ben je ook maar voor 90 procent verantwoordelijk voor het verlies. We hadden dankzij al mijn inspanningen nog op een brilscore kunnen eindigen. Dat we nu met 1-0 hebben verloren, hebben de Duivels enkel en alleen aan de assist van Nainggolan te danken.”

Dankzij Georges Leekens staat België nu op de tweede plaats in groep B van de Europese voorrondes.

Eén reactie op "Georges Leekens neemt verantwoordelijkheid voor verlies Rode Duivels tegen Wales"

  1. Leekens reikt meteen ook de oplossing aan voor de tijdelijke malaise bij de Rode Duivels.
    “Ze moesten die gasten (lees: de spelers) gewoon een heel vet Arabisch contract geven, om dit dan na enkele maanden te laten verbreken en zo een onethisch hoog bedrag als ontslagvergoeding te innen. Dán pas zouden ze écht beseffen wat ze te verliezen hebben met een ronduit belachelijke tegengoal zoals die van Wales. Moest Wilmots alsnog naar Schalke vertrekken, dan ben ik met heel mijn ervaring beschikbaar. Ah ja, alles voor het vaderland hé!”

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter