Parket zoekt Jürgen Conings nu in bibliotheken en andere plaatsen waar je geen militairen verwacht

BRUSSEL – Na twee weken vruchteloos zoeken naar Jürgen Conings verandert het federaal parket het geweer van schouder. Men zoekt de voortvluchtige militair nu op de laatste plaatsen waar je doorgaans militairen verwacht.

Vanaf vandaag zullen zwaarbewapende eenheden van politie en leger systematisch alle bibliotheken van het land uitkammen. “Een bibliotheek is een grote verzameling boeken. Weinig kans dat je daar een militair zult aantreffen. Als Jürgen Conings slim is – en het feit dat hij ons al twee weken ontglipt, suggereert in ieder geval dat hij slimmer is dan al zijn collega’s – dan zit hij daar”, oppert minister van Defensie Ludivine De Donder (PS).

Een bibliotheek is een grote verzameling boeken. Weinig kans dat je daar een militair zult vinden.

Ook de opera, musea en de faculteiten Psychologie, Sociologie en humane wetenschappen van de universiteiten worden doorzocht. “We gaan alle plekken sweepen waar je je intellectuele honger kunt stillen. Dat is de laatste plaats waar je militairen verwacht, en dus ook onze laatste kans om Conings snel te vinden”, hoopt Dedonder.

Door de nieuwe strategie zal de politie ook extra patrouilleren in de rayons met vegetarische producten en laagalcoholisch bier in de supermarkten, en de ledenbestanden van Groen/Ecolo uitpluizen.

2 reacties op "Parket zoekt Jürgen Conings nu in bibliotheken en andere plaatsen waar je geen militairen verwacht"

  1. Ik wil niet veralgemenen, maar ik heb toch al gemerkt dat ze doorgaans ook plaatsen mijden waar hard gewerkt wordt. Anderzijds zou de politie ook eens kunnen zoeken in volkse cafés waar pintjes onder de 2 € kosten en je discreet achterin kunt parkeren. Maar daar onderzoekt de politie zelf misschien al vaak genoeg.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter