Calvé roept pindakaas met pindaresten terug

Foto: PiccoloNamek, CC BY-SA 3.0
Foto: PiccoloNamek, CC BY-SA 3.0

ROTTERDAM – Op maandag jongstleden zijn in de zogenaamde Blue Band-fabriek van Calvé driehonderd paletten met potjes pindakaas van de band gerold die sporen van pindanoten bevatten. Volgens Jan-Pieter Batsema, woordvoerder van Calvé, zou een en ander te maken hebben met “een technisch mankement in verschillende productieprocessen, waarbij pindanoten uit de mosterdcyclus ongelukkigerwijs in de gesloten pindakaascyclus zijn beland. ‘Helaas, pindakaas’, zoals wij hier plegen te zeggen (lacht). Gelukkig wordt het productieproces nauwgezet opgevolgd, waardoor fouten als deze ontdekt worden vooraleer er slachtoffers vallen.”

Hoewel de productie van de gecontamineerde pindakaas onmiddellijk werd stopgezet, zijn toch nog tweehonderd van de driehonderd paletten in het commerciële circuit terechtgekomen. Consumenten met een pinda-allergie wordt derhalve aangeraden de eerstkomende dagen geen pindakaas van Calvé te kopen, tot de fabrikant alle besmette potjes heeft kunnen terugroepen voor vernietiging. (JDL)

Laat een reactie achter