Zien: de superman van afgelopen nacht

grootste-supermanAfgelopen nacht was de grootste superman te zien sinds 1948. Hoewel het erg bewolkt was, kon de superman toch duidelijk worden waargenomen boven Brussel, aangezien hij zich onder het wolkendek bevond, op slechts enkele tientallen meters van de aarde. Dat leverde fraaie plaatjes op, zoals hier, boven het Atomium.

Een superman ontstaat wanneer een volle man erg dicht bij de aarde komt. Zo uitzonderlijk is dat niet aangezien er eerder dit jaar nog een superman te zien was, al werd die toen half verduisterd door een batman.

Volgens VRT-weerman Frank Deboosere is de superman dan ook much ado about nothing: “Hij is slechts 16% groter dan op een imex-scherm, dat verschil is nauwelijks waarneembaar met het blote oog.”

2 reacties op "Zien: de superman van afgelopen nacht"

  1. Superman is in werkelijkheid de wereldleraar die vanuit Londen met zijn ruimteschip de wereld rondreist op weg naar zijn tv-interviews in oost en west, noord en zuid. Hij is Christus voor de christenen, Imam Mahdi voor de moslims, Krishna voor de hindoes, Messias voor de joden, Boeddha voor de boeddhisten, en Batman voor de Amerikanen.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter