Smurfen eisen vertrek Grote Smurf

WAARPADDENSTOELEHUISJESSTAAN – Als het aan de Smurfen ligt, hoort de Grote Smurf straks thuis in het rijtje van ex-dictators Ben Ali en Mubarak. In navolging van de volksopstanden in de Arabische wereld, verzamelen honderden Smurfen zich nu al enkele dagen voor de paddenstoel van Grote Smurf, om luidkeels diens vertrek te eisen. De Grote Smurf denkt vooralsnog niet aan opstappen.

De buitenwereld kent hen als “een volkje vrij en blij”, maar de realiteit is veel minder rooskleurig. “Sinds smurfenheugenis worden wij smurfelijk versmurft door de Grote Smurf”, klaagt de Moppersmurf. Zo worden Smurfen door de staat verplicht om een wit uniform te dragen, en hebben zij evenmin keuzevrijheid in hun studies en beroepsleven. “Ik wil zelf de smurf van mijn smurf willen smurfen! Of zelfs helemaal geen smurf smurfen!”, huilt een bijzonder emotionele Smurffatje. Uit een rapport van Amnesty International blijkt ook dat Smurfen met een andere huidskleur stelselmatig worden gediscrimineerd.

DeGrote Smurf regeert al decennia met ijzeren hand over de Smurfen

Aangemoedigd door de golf van revoluties die door de Arabische wereld gaat, durven de Smurfen nu voor het eerst sinds jaren kritiek te uiten op hun Grote Smurf. “Grote Smurf, smurf naar de smurf smurf!”, scanderen honderden Smurfen ondubbelzinnig voor de paddenstoel van Grote Smurf. Deze liet in een verklaring weten dat hij vreest dat zijn vertrek alleen maar koren op de molen zou zijn van aartsvijand Gargamel (de boze tovenaar, nvdr.). “De Grote Smurf regeert met angst: angst voor Gargamel en Azraël”, beweert professor internationale politiek Hugo Martens (VUB). “Maar uiteindelijk gaat het hem er alleen maar om in het zadel te blijven, zoals de voorbije honderd jaar. Hij is een typische dictator, hij weet altijd alles beter. Elke vorm van anders zijn of anders denken kan rekenen op hardnekkige repressie. De Smurfen zien al langer voorbij zijn leugens, maar durfden dat niet openlijk te zeggen. Tot nu”.

Explosies

Voorlopig blijft het protest vreedzaam, al was er deze voormiddag een gewelddadig incident rond de Brilsmurf, de enige die het regime nog lijkt te steunen. De explosies die eerder werden gemeld en die even tot paniek bij de protesterende Smurfen leidden, bleken gewoon het werk te zijn van de Lolsmurf.

De internationale gemeenschap voert inmiddels de druk op de Grote Smurf op. Sommige bronnen vrezen dat de toetreding van Smurfenland tot de NAVO, gepland voor april 2012, in het gedrang kan komen. Het Smurfprotest staat alvast op de agenda van de Veiligheidsraad van de VN. “Bij dit alles is het een groot geluk dat de Smurfen geen leger hebben”, aldus secretaris-generaal Ban Ki Moon, die oproept tot kalmte. (EM)

0 reacties op "Smurfen eisen vertrek Grote Smurf"

  1. Grote Smurf zit samen met grote Gids Kadhafi op de vlucht naar Grote Leider Chavez, na eerst bijtanken bij onze Grote Genadige Fidel Castro. Toch een leuk zootje bijeen, die overjaarse revolutionaire pubers-zakkenvullers. Als de Smurfin dit allemaal eerder had geweten …

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter