Man (57) overleeft zware winterstorm; zet chauffage op drie en kijkt naar Blokken

KESSEL-LO – Vandaag trok een sneeuwzone langzaam van de kust het binnenland. Leuvenaar Lodewijk Browaeys wist zich te handhaven in het noodweer door lekker binnen te blijven in de veilige perimeter van zijn knusse woonkamer. 

Browaeys’ woonplaats Leuven kreunt onder een dik pak sneeuw. (Foto: Johan Bakker, CC BY-SA 3.0)

“In deze Siberische omstandigheden waag ik me niet buiten”, verzucht de Leuvenaar, die op het nippertje ontsnapt is aan de vriesdood door naar het advies van minister van Werk Kris Peeters te luisteren. “Een opportuun moment afwachtende om ze op te gebruiken, heb ik daarvoor een vakantiedag aangesproken die ik nog overhad van vorig jaar”, getuigt Browaeys. “Die moeten toch op voor het einde van de maand.”

Terwijl hij zijn bescheiden rijhuis langzaam ingesneeuwd zag raken met een dik pak sneeuw, bereidde de Leuvenaar zich voor op het ergste. “Toen de sneeuwjacht de alarmerende drempel van 2 cm overschreed, besefte ik dat ik op een bepaald moment helemaal afgesloten zou zijn van de buitenwereld.”

Kannibalisme

Desgevallend zou het advies van Kris Peeters wel eens de slechtste raad geweest zijn die hij ooit gehad heeft, beseft Browaeys “Ik heb wel een paar blikjes tonijn in mijn kelder liggen, maar op een blizzard van dergelijke omvang was ik in het geheel niet voorbereid. Had die storm nog wat langer blijven aanslepen, dan kan ik niet garanderen dat ik mijn toevlucht niet gezocht zou hebben tot kannibalisme.”

“Doch, hier in mijn eentje verblijvende, zou niemand daar last van hebben gehad”, vergoelijkt de alleenstaande man.

Lodewijk Browaeys lijkt eens te meer ontsnapt te zijn aan een catastrofe. “Het grootste lawinegevaar is geweken. Maar met temperaturen die schommelen rond het vriespunt blijft het wel ijzig koud. Om van de gevoelstemperatuur nog maar te zwijgen!”, fulmineert de man. “In zulke omstandigheden moet ik aan mijn eigen overleven denken. Goed beseffende dat ik daarmee de aardse hulpbronnen in versneld tempo opgebruik, draai ik de chauffage vanavond eens op drie in plaats van twee. Het is tenslotte code oranje.”

7 reacties op "Man (57) overleeft zware winterstorm; zet chauffage op drie en kijkt naar Blokken"

  1. “Hierbij verklaar ik de Winterspelen voor geopend,” knipoogde de schalkse Frank Deboosere en stak vervolgens met het olympisch vlammetje van een aangestreken stekske de vrt-toren in de fik. Ik bedoel maar dat Frank het altijd wat groter ziet dan het is.

    Beantwoorden.
  2. Browaeys is maar het topje van de ‘ijs’berg – met wat tonijn in zijn kelder kan hij best verder. Velen zijn echter na de oproep van Peeters aan het hamsteren geslagen. In de tijd van ‘Korea’ hamsterden de mensen de meest levensnoodzakelijke dingen, zoals Sunlight-zeep, groene koffiebonen die ze in de pan brandden, blikjes melk en conserven. Nu hamsteren ze – al even levensnoodzakelijk – quinoa. Naar het schijnt was er gisteren nergens in het land nog één enkele gram quinoa te vinden. Wie zijn quinoa online besteld heeft is er aan voor de moeite: zolang de tempeesten niet bedaard zijn kan geen enkele levering aan huis gebeuren. En niet iedereen leeft alleen zoals Browaeys, zodat kannibalisme wel degelijk om de hoek zou beginnen loeren. Dergelijke gevallen zullen over enkele maanden, als het opgehouden is met sneeuwen, zeker aan het licht komen.

    Beantwoorden.
  3. mijn buurman heeft een stratekakker zonder halsband binnengelokt en de nek omgedraaid. Volgens eigen zeggen smaakte het heerlijk “op grootmoeders” wijze. Wat mij eraan herinnerde dat mijn grootmoeder mij de goede raad gaf nooit goedkope konijnen te kopen en dat katten ronde boutjes hebben tegenover konijnen.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter