Beurzen reageren op verkiezing Trump

HONGKONG – De Aziatische beurzen reageren erg negatief op de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Daar lijkt het er steeds meer op dat Donald Trump de sleutels van het Witte Huis op zak heeft.

Beursanalisten voorspellen dat de hele wereld binnenkort om zeep zal gaan.
Beursanalisten voorspellen dat de hele wereld binnenkort om zeep zal gaan.

President Trump zou bijzonder slecht nieuws zijn voor de internationale zakenwereld aangezien hij meermaals te kennen heeft gegeven een meer protectionistische koers te willen dan zijn voorgangers. Tal van internationale handelsverdragen, zoals NAFTA en TPP, staan daarmee onder druk.

Speculanten kiezen nu eieren voor hun geld door massaal te investeren in zeep. De verwachting is immers dat de hele wereld binnenkort om zeep zal gaan. Ook investeringen in vaantjes en in knoppen doen het uitstekend.

Toch is ook voorzichtigheid geboden. “Voor hetzelfde geld valt dat presidentschap van Trump uitstekend mee”, aldus Jan Van Hove, hoofdeconoom bij KBC. “En dan zal heel die hausse op de zeepmarkt één gigantische zeepbel blijken.”

Eén reactie op "Beurzen reageren op verkiezing Trump"

Laat een reactie achter