Michelle Martin test nieuwe Bancontact-app

MALONNE -In het kader van een proefproject heeft Michelle Martin 40 euro overgeschreven aan de nabestaanden van Eefje Lambrecks, een van de slachtoffers van Marc Dutroux. Daarbij maakte ze gebruik van een nieuwe app van Bancontact/Mister Cash, die smartphonegebruikers toelaat om rechtstreeks aan elkaar te betalen. Een review.

Michelle Martin schreef 40 euro over aan Jean Lambrecks met de nieuwe Bancontact/Mister Cash-app.
Michelle Martin schreef 40 euro over aan Jean Lambrecks met de nieuwe Bancontact/Mister Cash-app. (Foto: Whym, CC By SA 3.0)

“Het systeem werkte feilloos”, glundert Martin. “Nadat ik de QR-code van meneer Lambrecks had ontvangen, vroeg de app me of ik wel degelijk 20 euro wilde overschrijven. Ik drukte op de ok-knop, gaf mijn persoonlijk paswoord in en de betaling was vertrokken. Ik heb het meteen opnieuw geprobeerd om zeker te zijn dat het geen toevalstreffer was. Op die manier heeft meneer Lambrecks uiteindelijk wel veertig euro geïncasseerd.” Michelle Martin is alles samen nog circa 179 000 euro schadevergoeding verschuldigd aan de nabestaanden van haar slachtoffers.

“Het gaat nu eenmaal om een proefproject”, verdedigt Martin zich tegen de claim dat het zopas overgeschreven bedrag eerder op een cynische aalmoes lijkt. “En als ik dan toch een puntje van kritiek moet geven: met de app kun je maximum 125 euro per keer overschrijven. Niet handig als je een luxejacht van hand tot hand wil kopen, of inderdaad, zoals ik, een gigantische schadevergoeding moet aflossen. Maar goed, als de Bancontact/Mister Cash-app al had bestaan gedurende de jaren dat ik in eenzame opsluiting heb doorgebracht, had ik gegarandeerd al meer overgeschreven”, beweert Martin. “De toepassing is immers zo gebruiksvriendelijk dat je altijd en overal kunt betalen, dus ook van tussen vier gevangenismuren.”

Onvermogend

“Voor eventuele misbruiken door cybercriminelen ben ik dan weer minder bang”, vervolgt Martin. “Ik heb me immers onvermogend laten verklaren; voor mensen met minder koosjere bedoelingen valt er bij mij dus niet zo veel te rapen.”

Intussen heeft Paul Marchal, de vader van Dutroux-slachtoffer An, laten weten dat hij nog steeds op de eerste schijf wacht. “Meneer Marchal maakt helaas nog gebruik van een oude Nokia”, weet Martin. “Zodra hij een iPhone of een andere smartphone koopt, mag ook hij zijn eerste aflossing verwachten.”

 

Eén reactie op "Michelle Martin test nieuwe Bancontact-app"

  1. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something.
    I think that you can do with some pics to drive the message
    home a bit, but instead of that, this is magnificent blog.
    An excellent read. I’ll definitely be back.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter