FIFA 2016 krijgt corruptiesimulator

REDWOOD CITY – FIFA 16 zal een corruptie-engine krijgen om het voetbal op het hoogste niveau nog realistischer te simuleren. Dat kondigde developer Electronic Arts aan op een  persconferentie.

In FIFA 16 moet je zoveel mogelijk smeergeld verzamelen.
In FIFA 16 moet je zoveel mogelijk smeergeld verzamelen.

EA wilde al langer een game ontwikkelen die de ervaring van het topvoetbal zo compleet mogelijk maakt, maar pas met de laatste generatie gameconsoles is het ook echt mogelijk om de complexe fraude en corruptie aan de top van de internationale voetbaladministratie op een realistische manier te simuleren.

De gameplay van FIFA 16 is de grootste revolutie ten opzichte van de vorige edities in de populaire FIFA-franchise. “Wie wil voetballen, is er aan voor de moeite”, geeft EA-ceo Andrew Wilson toe. “Maar daar staat heel spannende actie achter de schermen tegenover. Je speelt eigenlijk een constant kat- en muisspel met het FBI en Interpol. Het doel is om zoveel mogelijk smeergeld te verzamelen op de rug van miljarden voetbalfans zonder dat het opvalt.”

“Ik heb de beta-versie al gespeeld, en geloof me, de kick is heel groot als je er in slaagt om het WK uiteindelijk in een belachelijk land als Qatar te krijgen zonder dat de publieke opinie daar ernstig de wenkbrauwen bij fronst!”, lacht Wilson.

De game zal bestaan uit een single player campaign en random match-generator, waarin je een willekeurig land een groot, internationaal toernooi moet proberen op te solferen. De moeilijkheidsgraad wordt daarbij bepaalde door de positie die het land inneemt op de internationale corruptie-index van Transparency International. Zo is het bijvoorbeeld een koud kunstje om het EK in Turkmenistan te krijgen, terwijl het WK in Noorwegen enkel voor de beste oplichters is weggelegd.

Eindbaas Sepp Blatter

In de single player campaign begin je als een lokale betonboer die het net tot voorzitter van een middelgrote club heeft geschopt (zo kun je bijvoorbeeld ook met Bart Verhaeghe spelen, nvdr.). Door kunstig ellebogenwerk, vervalsing in geschrifte, fiscale fraude, chantage, omkoping en intimidatie klim je op in de FIFA, om zo uiteindelijk de eindbaas Sepp Blatter van de troon te stoten. Goed voor minstens 90 uur spelplezier.

Nog volgens EA komt er ook een uitgebreide multiplayer, wat de gameplay aanzienlijk zal vermoeilijken. Het is immers moeilijker om je corrupte handel en wandel verborgen te houden voor al even corrupte FIFA-officials van vlees en bloed die je allemaal een dolk in de rug willen steken, dan voor door de computer gegenereerde FBI-bots. Hoe goed de AI tegenwoordig ook is.

Het spel is voorlopig enkel beschikbaar in een beta-versie. EA werkt momenteel de bugs en de gecorrumpeerde files weg. Vermoedelijk zal het spel rond de eindejaarsperiode in de winkels liggen. Bezorgde ouders kunnen op hun beide oren slapen, het spel kreeg de laagste PEGI-rating. Hoewel er heel zware misdrijven worden begaan in het spel, moet je immers niemand echt vermoorden of verwonden.

 

4 reacties op "FIFA 2016 krijgt corruptiesimulator"

  1. Via het vermaarde WorldSoccer verklapt top console game designer Sepp B. zijn inspiratiebron voor de finale release van hetgeen hijzelf ‘The ultimate FIFA experience’ noemt:
    “Usually, I tell the world to piss off, but after a mean Bladder infection I personally felt pissed off, so I started to collect worldwide donations to come to this ultimate release… ”
    Op de vraag of hij een groot succes verwachtte, kwam het smalende antwoord:
    “This one will go beyond any Platinium version that you’ve seen before!”

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter