Dit lidwoord is door Jan Mulder geschreven

Jan Mulder gaat ongeveer 52 euro per woord verdienen bij Het Laatste Nieuws. (Foto: Sporza)
Jan Mulder gaat ongeveer 52 euro per woord verdienen bij Het Laatste Nieuws. (Foto: Sporza)

Het Laatste Nieuws haalt de gevierde columnist en ex-voetballer Jan Mulder binnen voor een recordbedrag van 750 000 euro. Voor die ronde som zal de gehaaide spits gedurende drie jaar columns schrijven voor de krant. De Raaskalderij heeft diep in de buidel getast en kon de scherpe pen op de valreep nog op de kop tikken voor een gastcolumn. Het volgende lidwoord is, in al zijn glorie, geschreven door Jan Mulder. Geniet van elke letter. We hebben er genoeg voor betaald:

Het

 

10 reacties op "Dit lidwoord is door Jan Mulder geschreven"

  1. Vergis u niet, Jan komt uit het communistisch deel van Nederland – Groningen.
   Hij weet nog als geen ander hoe het algemeen belang voorgaat op de persoonlijke verrijking. Hulde derhalve.

   Beantwoorden.
  1. Kan u het wat duidelijker omschrijven wat u bedoelt met ‘het’ uit ‘het mag dan kort zijn’? Bedoelt u gewoon ‘het’ of het ‘het’ uit het grandioze column? Begrijpt u het waarom ik het moet vragen? Ik vind dat het ‘het’ niet altijd hetzelfde is? Terwijl ik het niet moeilijker wil maken dan het al is.

   Beantwoorden.
   1. Laat ons het inderdaad niet moeilijker maken dan het al is! Een uitbreiding of té ruime interpretatie van de grandioze tekst gaat beslist ten koste van haar finesse. Stel bijvoorbeeld dat je het zo maar zou uitbreiden met een dwaas begrip zoals ze, dan creëer je binnen de kortste tijd een hetze tegen Mulder en haalt hij nooit zijn Pulitzerprijs binnen. Zo ga je toch niet om met beginnend schrijverstalent!

    Beantwoorden.
 1. Leughenaere is gewoon jaloers op Mulder. Mulder rijdt met een Jaguar (binnenkort een Rolls); Terwijl Leughenaere gewoon blijft liegen. Wat kan ie anders doen?

  750.000€ is een hoop geld. Voor iets wat hij nog niet eens geschreven heeft? Wat als ‘m een writers block voorkrijgt? Dan staan ze er bij het Laatste Nieuws ferm op. Ha ja dan zijn die hun 750;000€ meer dan denkelijk kwijt.

  Dan zou ik liever een heel miljoen betalen voor het levensverhaal van Dimitri Bontinck.Bontinck komt gewoon afdraven met het idee ‘dat islamitische vrouwen veel beter zijn in bed’.

  De meeste mensen zijn daar nog zo zeker niet van. Om ze te kunnen pruimen moet je zelf ook een islamiet zijn. Anders redt je dat gewoon niet. ik zou er helemaal tureluut van worden.

  Pak nu de rituele wassingen? Ik was mij elke week ’s morgens en dat is dat. Ik zie zo’n mens mij niet ritueel wassen. Eerder zal ik die een stofzuiger of een dweil aan de hand doen.

  Beantwoorden.
 2. Less is more! Schrijven is schrappen en derhalve is het blanco blad de meest ultieme vorm van literair communiceren. Waar Mulder nog een ‘het’ vandoen heeft om kond te doen van de dramatiek die schuilgaat in het existentiële worstelen met zichzelf was hij met ‘de’ net iets dichter bij het summum geraakt want een letter minder. Jammer dat zelfs literaire reuzen het creatief proces vlak voor de eindstreep voor bekeken houden. Gemakzucht? Faalangst? Identiteitscrisis?

  Beantwoorden.
  1. Troost je. Cannabis wordt deze week vrijgegeven ‘voor volwassenen met matige tot ernstige spasticiteit’. De rest moet zijne plan maar weer blijven trekken.

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter