Nijntje verhoord in pedofiliezaak Robert M.

UTRECHT – Het internationale pedofilienetwerk waar Robert M. deel van uitmaakt is opgerold dankzij een foto waarop de Nederlandse tekenfilm- en stripfiguur Nijntje zich duidelijk herkenbaar in een zedenschennende positie bevond. Het tv-konijn werd prompt gearresteerd door de marechaussee.

– door Jan-Pieter De Leugheneire –

Amerikaanse rechercheurs kwamen in het bezit van het bezwarend fotomateriaal na de arrestatie van een Amerikaanse pedofiel.

Nijntje lokte de nietsvermoedende slachtoffertjes met een mand vol speelgoed.
Nijntje lokte de nietsvermoedende slachtoffertjes met een mand vol speelgoed.

Van zodra ze de bekende stripfiguur Nijntje herkenden, brachten ze hun Nederlandse collega’s op de hoogte, die prompt tot een huiszoeking bij het bekende konijn bevalen. “We hebben Nijntjes laptop en pc in beslag genomen”, aldus hoofdcommissaris Arjen Permafrost, “alsook de vaste camera met statief die in de kinderkamer was opgesteld.”

Volgens de eerste rapporten tarten de in beslag genomen beelden de grenzen van het welvoeglijke, maar commissaris Permafrost wenst niet verder in detail te treden “uit respect voor de slachtoffers en hun ouders”.  “Wat we op Nijntjes pc aangetroffen hebben is werkelijk te goor om zomaar out in the open te gooien. Wel kunnen we zeggen dat het konijn duidelijk herkenbaar participeert aan de zedenfeiten en dus tot nader order in de cel blijft.” Naast Nijntje zou ook Knorretjes krulstaart herkend zijn door de speurders, al kan Permafrost dat in het belang van het onderzoek nog niet bevestigen. Knorretje was onbereikbaar voor commentaar en zou zich momenteel in Thailand ophouden.

Beertje rijden

Nijntjes advocaat Boris Beer heeft al laten weten het niet eens te zijn met de aantijgingen. In een persmededeling laat hij weten dat de jonge slachtoffertjes zouden hebben ingestemd met alle daden en er – en dat is opmerkelijk – soms zelf op aanstuurden. Daar voegde hij later, telefonisch, nog aan toe: “Wie nooit beertje heeft gereden, werpe de eerste steen.” Of hij met dit enigmatisch bericht doelde op zijn eigen eventuele deelname aan de pedofiele praktijken moet verder onderzoek uitwijzen.

Nijntje is niet de eerste tekenfilmfiguur die voor zedenfeiten met minderjarigen wordt opgepakt. Eerder dit jaar raakte Baloe – in het Amsterdamse homomileu bekend als ‘de dikke, bruine beer’ – in opspraak nadat pedofiele delicten met een Indische jongen aan het licht kwamen.

Eén reactie op "Nijntje verhoord in pedofiliezaak Robert M."

Laat een reactie achter