Dronken kerstman vernielt glazen huis Antwerpen

ANTWERPEN – Terwijl een technisch team nog bezig was met de laatste voorbereidingen voor de komst van StuBru-dj’s Siska, Sam en Thomas naar Antwerpen, heeft een woedende kerstman het glazen huis grotendeels vernield. De politie stelde vast dat de man stomdronken was en vermoedt dat het om een daad van jaloezie ging.

-door Ludo van Speybraeckel-

Het begon met een gewoon pintje maar ontaardde al snel (Foto: istolethetv CC BY-SA )
Het begon met een gewoon pintje maar ontaardde al snel (Foto: istolethetv CC BY-SA )

“Wij waren nog wat microfoons en camera’s aan het installeren toen er opeens een kerstman het glazen huis binnenkwam”, vertelt technicus Rudy Verboven die het drama  van dichtbij meemaakte. “Eerst dachten we dat het om een grap van de redactie ging, maar toen de verwarde oude man begon met uitwerpselen te gooien en met de boel kort en klein te slaan, wisten we dat er iets vreemds aan de hand was. We zijn dan gevlucht en konden enkel toekijken hoe de razende kerstman de hele studio aan diggelen sloeg.”

De anders zo minzame man met witte baard en rode muts moest door een speciale interventie-eenheid gekneveld worden vooraleer hij tot bedaren kwam. Hij legde een verwarde verklaring af “dat de Music For Life-actie van weinig respect getuigt voor de broodnodige sereniteit rond sanitaire hygiëne (diarree is het thema van de actie, nvdr.). Het kost uren opvoedkundige volhardendheid om kleine kinderen te leren op het potje te gaan zonder hun eigen excretie als Play-Doh te gebruiken. Verder zitten ouders en leerkrachten met de handen in het haar om hun kinderen de ongehoorde pipikaka-humor af te leren. En nu wordt het hele thema zodanig speels bespreekbaar gemaakt dat al die inspanningen voor niets zijn geweest. Ik moest wel iets doen. Voor de kinderen. Voor hun ouders. En voor hun leerkrachten. ”

Vermoed wordt echter dat de kindervriend uit het Noorden minder koosjere redenen had voor zijn dronken vernielzucht. Wellicht is hij uiterst jaloers dat al voor het vijfde jaar op rij alle aandacht naar Music For Life gaat. Het jonge volkje dat hij eens zo op zijn hand had, laat zich niet meer op de traditionele kerstmarkten zien en keert zich massaal naar de nieuwe kersthype die uit de Studio Brussel stal komt. Dat kan de cadeaustrooiende Laplander allicht moeilijk verkroppen. De grote hoeveelheden alcohol hebben dan de stoppen helemaal doen doorslaan, met het gekende gevolg. De politierechtbank heeft wel al laten verstaan dat de kerstman voorwaardelijk wordt vrijgelaten “omdat het tenslotte kerstmis is”.  Een uitspraak volgt begin januari.

Laat een reactie achter