Dokwerker vindt 10 kilo bananen tussen cocaïne

De bananen hadden een straatwaarde van 19,9 euro.

ANTWERPEN – Een havenarbeider heeft vandaag 10 kilo bananen gevonden. Het fruit, met een straatwaarde van maar liefst 19,9 euro, zat goed verstopt onder een lading cocaïne uit Colombia. De arbeider maakte de vondst onmiddellijk over aan de douane-autoriteiten, die naar verluidt erg blij waren met de fruitmand.

Havenarbeiders vinden de laatste tijd steeds vaker fruit tussen de cocaïne. Volgens bronnen bij het gerecht zou de Antwerpse haven een van de grootste draaischijven voor de bananenhandel ter wereld zijn. In heel Europa treft men bananen aan die via Antwerpen in het continent zijn binnengesmokkeld.

 

12 reacties op "Dokwerker vindt 10 kilo bananen tussen cocaïne"

  1. De geruchten deden al een tijdje de ronde dat België een bananenrepubliek was. Zelfs een ex-premier had dat al eens verkondigd. Al hoeft niemand zich om het waarheidsgehalte van de uitspraak van een (ex-) premier te bekommeren – zij lullen maar wat. Maar met dit feit is het nu toch onmiskenbaar: België is inderdaad een bananenrepubliek!
   (PS niet direct een antwoord op Jo Teun, waarvoor mijn excuses, maar om een of andere mysterieuze softwarekronkel geraak ik anders niet binnen…)

   Beantwoorden.
  2. Ik schrok mij vanochtend een hoedje (geen Tirolerhoedje noch carnavalshoedje, voor alle duidelijkheid) als ik deze morgen in de krant las: ‘Reeds 3000 bananen verloren gegaan sedert het begin van dit jaar’. Dat zou een mokerslag geweest zijn voor de cocaïnehandel die we allemaal zo innig koesteren. Pas achteraf merkte ik dat het niet over ‘bananen’ ging, maar over ‘banen’. Oef, niets aan de hand dus.
   (zelfde PS als mijn andere reactie op dit artikel, maar verdenk mij er in ’s hemelsnaam niet van dat ik die afkorting gebruik als sympathiebetuiging voor de Parti Socialiste!)

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter