Israël ontzegt drie koningen toegang tot Bethlehem

BETHLEHEM – De Israëlische overheid heeft drie buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders de toegang tot de Westelijke Jordaanoever ontzegd. De koningen Melchior, Balthazar en Caspar waren naar eigen zeggen onderweg naar de gemeente Bethlehem om de nieuwgeboren Koning der Joden te begroeten.

De drie koningen probeerden per kameel Israël binnen te dringen. (Foto: Pixabay)
De drie koningen probeerden per kameel Israël binnen te dringen. (Foto: Pixabay)

Even na middernacht werden gisteren drie verdachte figuren opgepakt aan een Israëlische grenspost, nabij het dorpje Zubaydat aan de grens met met Jordanië. De weelderig uitgedoste mannen uit het oosten beschikten niet over een geldig paspoort. Omdat ze alle drie een verdacht pakje bij zich hadden, werden ze door de grenspolitie onmiddellijk het land uitgezet.

De mannen disten naar verluidt een onsamenhangend verhaal op over een staartster die hen de weg zou wijzen naar de municipaliteit Beit Lechem, en dat ze daar iemand met de naam Messias moesten zoeken. “Vermoedelijk codetaal”, gist hoofdcommissaris Herodes Gadol. “We zijn momenteel nog aan het uitzoeken wat dat alles te betekenen heeft. Zo claimen ze dat die Messias de koning van alle joden zou zijn, maar dat is te absurd voor worden: de staat Israël is sinds haar oprichting een seculiere republiek.”

Qassam-raketten

Wat wel vaststaat is dat de oudste van het trio, een zekere Melchior, een grote hoeveelheid goud bij zich had. “We vermoeden dat ie daarmee een partij Qassam-raketten wil kopen voor de terroristische groepering Hamas”, aldus Herodes. “Tot we daarover meer weten, is die man niet welkom op de Westelijke Jordaanoever. En zolang zijn kompaan Balthazar er op staat om zijn potje mirre te mogen meenemen, is ook hij niet welkom. Mirre kan gebruikt worden als geneesmiddel, en door onze boycot is het sowieso verboden om al wat voor een medicijn kan doorgaan tot in het Palestijnse grondgebied te smokkelen.”

De jongste van het gezelschap, een minderjarige zwarte man met baard die door de anderen Caspar wordt genoemd, blijft aangehouden. “Tot hij zelf het tegendeel kan bewijzen, wijst alles er op dat we hier met een gevaarlijke salafist te maken hebben”, spuwt Herodes. “Zijn lange baard, zijn traditioneel gewaad… Staatsveiligheid heeft de herkomst van zijn pakje wierook naar de Hoorn van Afrika getraceerd. Mijn kop eraf als die Caspar geen militant van Al-Shabaab is.”

5 reacties op "Israël ontzegt drie koningen toegang tot Bethlehem"

  1. ze kunnen nie streng genoeg zijn me al die vreemdelingen ze zeggen daze koning zen maar na een teidje gaan ze lopen met al ons kindergeld want staan ze op den dop te lui om te werken gelijk de sossen in israel zen ze slimmer alleen ebben ze darr veel last van de joden ik weet da

    Beantwoorden.
  2. Die domme hoogwaardigheidsbekleders toch. De Israëlische rioolpers heeft het veel slimmer aangepakt. Wat karton, lijm en wol, en niemand die de undercover journalisten kan ontwaren van de echte schapen langs de kribbe.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter