Radicale Vlaming pleegt aanslag in Midden-Oosten

BEIRUT – In de Libanese hoofdstad Beirut heeft een jonge Vlaming een schooltje voor Franstalige expats in brand gestoken. Daarbij kwam één leraar Frans om. De dader, de 25-jarige Arend V., claimt politieke motieven te hebben voor zijn aanslag.

Arend V. wil de Franstaligen bang maken.
Arend V. wil de Franstaligen bang maken.

Gewapend met een jerrycan benzine drong de man van West-Vlaamse origine gisterennacht het schooltje binnen. Hij spreidde enkele cursussen grammatica uit over de grond en overgoot ze met de brandversneller. In een mum van tijd stond de hele benedenverdieping in lichterlaaie. Eén leraar Frans kwam om terwijl hij de brand trachtte te blussen.

De dader kon niet veel later worden ingerekend. Hij verklaarde trots deze aanslag gepleegd te hebben in naam van de Vlaamse minderheid, die geüsurpeerd zou worden door een decadente, Waalse homoseksueel die slechts gesteund wordt door een minderheid van de bevolking. Voor die vernedering stelt hij iedereen die Frans spreekt zonder onderscheid verantwoordelijk. “Ik wilde de Franstaligen bang maken. Vijfenvijftig procent van de Vlamingen wil dat Di Rupo vertrekt!”, schreeuwde de terrorist nog volgens enkele ooggetuigen alvorens hij werd weggevoerd.

Intussen spreekt de Libanese president Suleiman, die vrijwel onmiddellijk na de feiten arriveerde op de locus delicti, sussende taal. “Wij hebben begrip voor de enorme moeilijkheden tussen Nederlandstaligen en Franstaligen in Europa. Het kan echter niet de bedoeling zijn dat Europese migranten hun geschillen importeren naar het Midden-Oosten. Ik zal absoluut niet tolereren dat deze aanslag sluimerende vijandelijkheden tussen de Vlaamse en Franstalige Gemeenschap in Libanon zal aanwakkeren.” De Libanese overheid heeft intussen de beveiliging van het Nederlandse, het Belgische en het Franse consulaat verhoogd om erger te vermijden.

Onder de knoet

Voorlopig ziet het er naar uit dat de dader alleen heeft gehandeld, maar de ordediensten sluiten eventuele banden met radicaal Vlaams-nationalistische organisaties zoals het VNJ of het NSV niet uit. Vlaams Belang, de politieke vleugel van die extremistische organisaties, claimt alvast niets te maken te hebben met de man. Toch vraagt Philip De Winter om begrip voor de extremist. “Zolang Vlaanderen onder de knoet gehouden wordt door een arrogante Franstalige minderheid blijft de voedingsbodem voor dit soort acties bestaan. Brussel, het Gaza aan de Zenne, is al jaren een schandvlek voor alle Nederlandstaligen ter wereld, van de Benedenwindse Antillen tot Indonesië.”

Ook voor experts inzake de Frans-Vlaamse krachtsverhoudingen komt de aanslag niet als een donderslag bij helder hemel. “Het conflict tussen Vlamingen en Franstaligen is al millennia oud”, verklaart de Libanese Europakenner Abou Chachacha. “In wezen gaat het terug op een verschillende interpretatie van het Indo-Europees. Terwijl de ene factie gelooft dat je helder, direct en desnoods met naamvallen moet communiceren, gaat de Franstalige meerderheid uit van een eerder omslachtige manier om de dingen te omschrijven. Dat heeft in de loop der geschiedenis tot allerlei misverstanden geleid, en af en toe laaien die op tot een heus conflict. Vooral België is een broeihaard voor extremisme, omdat er meerdere minderheden samenleven en het Nederlandstalige grondgebied nog altijd versnipperd is in een lappendeken van allerlei stammen met elk een eigen dialect. Het kan nog honderden jaren duren eer alle bevolkingsgroepen daar elkaar het licht in de ogen gunnen.”

5 reacties op "Radicale Vlaming pleegt aanslag in Midden-Oosten"

 1. Verschrikkelijke, Hagar de · Bewerken

  Schande dat jullie je bezighouden met zulke futuliteiten. er zijn er godverdoeme veel meer die hier komen ontploffen dan omgekeert hoor… jullie zouden ten minste eens mogen stil staan bij al die armke kindjes in zwitserland. een beetje rouwen doet toch geen pijn he of wel soms???

  Beantwoorden.
  1. waarom zegt u: “jullie zouden ten minste eens mogen stil staan bij al die armke kindjes in zwitserland. een beetje rouwen doet toch geen pijn he of wel soms???”

   Dat heeft toch niets te maken met de rest van uw statement. Daarbij wordt er volgens mij al MEEEEEER als voldoende bericht over het ongeval in zwitserland.

   Beantwoorden.
  2. Jan-Pieter De Leugheneire · Bewerken

   Het is u misschien niet opgevallen, en het behoeft ook geen verdere verklaring, maar onze redactie heeft unaniem beslist om geen artikel te posten op deze dag van nationale rouw. Uit respect voor slachtoffers en nabestaanden.

   Hartelijke groet,

   De hoofdredactie

   Beantwoorden.
   1. Oef, ik dacht al dat de redactie ook op die bus zat…
    Voor Hagar : Indien uw reactie serieus bedoeld was…de mijne is ’t niet hoor…..

    Wat die rouw betreft….ik heb er ook mijn buik van vol. Rouwen is voor mij privé en hoe ik dat al of niet doe, daar heeft niemand anders iets mee te maken, zeker niet als er dan nog geprobeerd wordt er een soortement ‘morele verplichting’ van te maken.
    Raaskalders, kalt maar verder…. :)

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter