Vlaamse regering richt Politieke Zelfmoordlijn op

BRUSSEL – De Vlaamse regering investeert in de uitbouw van een Politieke Zelfmoordlijn: een callcenter waar politici die van plan zijn zichzelf in de voet te schieten naartoe kunnen bellen om hen op andere gedachten te brengen.

Enkele weken voor Wouter Beke een politieke zelfmoordpoging ondernam door te besparen op de Zelfmoordlijn, kwam hij zelfs nog op voor mentale weerbaarheid. (Foto: Wouter Beke)

Na twee politieke zelfmoordpogingen in minder dan één week tijd is de regering eindelijk wakker geschoten. “Eerst draait Wouter Beke de kraan toe van de Zelfmoordlijn, luttele weken nadat hij in de hoedanigheid van minister van Welzijn voor Rode Neuzen Dag opkwam voor mentale weerbaarheid, vervolgens kondigt Gwendolyn Rutten (Open Vld) aan dat haar partij niet achter de besparing op partijdotaties en parlement staat die de regering-Jambon aan alle andere sectoren wel oplegt”, verklaart politicoloog Carl Devis.

“Ik bedoel, dat is een liberale minister die er ernstig voor pleit om overal subsidies te schrappen, maar als het over haar eigen partijdotatie gaat is ze plots wel voorstander van een gulle overheid. Dat zijn toch ernstige signalen dat die personen ernaar verlangen om geen enkele rol meer te spelen. En zulke signalen moeten we ernstig nemen”, vindt Devis.

Leedvermaak

Ook minister-president Jambon (N-VA) is zich bewust van de ernst van de situatie. “Vroeger keken we in onze partij met enig leedvermaak naar politieke zelfmoorden in andere partijen. Maar het is altijd anders als het in je onmiddellijke omgeving gebeurt. Ik heb onze minister van Welzijn dan ook gevraagd om geld vrij te maken voor de oprichting van een Politieke Zelfmoordlijn, uiteraard zodra ie zich klaar voelt om nog eens een moedige beslissing te nemen. Als we niet ingrijpen, dreig ik binnenkort immers zonder ploeg te zitten.”

Politici die na dit artikel met vragen zitten, kunnen terecht op politiekezelfmoordlijn.be

Eén reactie op "Vlaamse regering richt Politieke Zelfmoordlijn op"

  1. “Al onze medewerkers zijn op café. Gelieve nog even aan de lijn te blijven hangen dan wordt u zo dadelijk vanzelf uit uw lijden verlost.”*

    *Mocht u na deze galgenhumor zwarte gedachten krijgen, sluit dan aan bij het VB, u gaat er zich thuisvoelen.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter