N-VA verkiest internetprefix ‘vvv’ boven ‘www’

ANTWERPEN – Dat de N-VA geen fan is van de internetextensie .be, is geen geheim. Maar de partij wil nu ook het voorvoegsel www laten vervangen door vvv. De N-VA maakt van de eis een speerpunt in het ideologisch congres dat afgelopen weekend plaatsvond.

De letter w zou te veel refereren naar Wallonië, en dat is niet naar de zin van partijvoorzitter Bart De Wever. “We zijn zeer verheugd dat binnenkort de eerste internetextensies .vlaanderen verschijnen”, zo verklaren De Wever en congresvoorzitter Ben Weyts.” De aanvraag voor onze nieuwe website www.n-va.vlaanderen ligt al maandenlang klaar.”

Ben Weyts (N-VA) (foto Paul Van Welden; ccbysa/GFDL)
Ben Weyts (N-VA) (foto Paul Van Welden; ccbysa/GFDL)

Maar daar stopt het niet voor de Vlaams-nationalisten. “.vlaanderen is een eerste stap, na 25 mei willen wij alles op alles zetten om die www te vervangen door vvv.” Om het nieuwe voorvoegsel te laten aanslaan, bedacht de N-VA-top een ezelsbruggetje, waarmee de partij de verkiezingscampagne intrekt: ‘Verandering Voor Vooruitgang‘. “Die slogan dekt de volledige lading en maakt het voor de Vlaming bovendien makkelijker om de combinatie te onthouden en geleidelijk de switch te maken van www naar vvv”. zegt Weyts. Grafisch moet het v-teken met de vingers, dat op de nieuwjaarsreceptie van de partij duchtig werd bovengehaald, de eis kracht bijzetten.

Dat de kwestie urgent is, mag blijken uit de verhalen die ons bereiken uit het N-VA-hoofdkwartier. Naar verluidt zou vooral kamerfractieleider Jan Jambon zich dood ergeren aan de combinatie www. “Elke keer opnieuw houden we ons hart vast wanneer Jan iets moet opzoeken op internet”, zegt een anonieme bron. Het gekerm gaat door merg en been als hij een nieuwe website opent. Die w-w-w, voor hem is dat ‘Wallonië Wallonië Wallonië’.” Naar verluidt heeft Jambon zelfs de letter w uit zijn toetsenbord gehaald en mijdt hij het internet zoveel als mogelijk. “Zijn vakantiefoto’s online zetten doet hij ook niet meer zelf”, zegt een andere bron.

Breekpunt

Of de eis een breekpunt wordt voor N-VA na 25 mei, is na het congres nog steeds niet duidelijk. De geluiden daarover bleven de voorbije weken diffuus. “Met enkel wat loze beloftes dat we dit voorstel gaan bespreken in de Senaat, stappen wij niet in een regering”, klonk het bij Antwerps boegbeeld Liesbeth Homans. Ben Weyts was dan weer opvallend voorzichtiger: “Te nemen of te laten is dit voorstel niet. Maar wij willen wel dat onze partners zich ertoe verbinden om ons streven niet te blokkeren met institutionele taboes en veto’s”.

3 reacties op "N-VA verkiest internetprefix ‘vvv’ boven ‘www’"

Laat een reactie achter