Bouw Ivoren Toren van Koning Juan Carlos in Moeilijkheden

Koning Juan Carlos (rechts) ging geheel tegen zijn principes in op olifantenjacht in Botswana. Foto: http://eye4protest.blogspot.be/
Koning Juan Carlos (rechts) ging geheel tegen zijn principes in op olifantenjacht in Botswana. Foto: http://eye4protest.blogspot.be/

MADRID – Spanje raakt meer en meer in de greep van de eurocrisis.  Vooral de bouwsector is slachtoffer.  Steeds meer constructieprojecten geraken niet meer afgewerkt, omdat de banken de geldkraan dichtdraaien en de bouwpromotoren failliet gaan.  Ook het prestigieuze bouwproject van de koninklijke familie – een ivoren toren in het centrum van Madrid, waar de vorst en zijn entourage van plan waren de rest van de eurocrisis door te brengen – raakte in de problemen.  MarfilConstrucción, de grootste ivoorleverancier van Spanje, ging over de kop en kon het project niet langer van de nodige constructiematerialen voorzien.

Koning Juan Carlos ging zelf nog geheel tegen zijn principes in op olifantenjacht in Botswana, als daad van solidariteit met de getroffen aannemers- en ivoorsector van zijn land. Daarbij brak hij bij een lelijke val zelfs zijn heup, waardoor hij niet meer in staat is het nodige ivoor voor de afwerking van zijn toren te vergaren. De Spaanse overheid is nu op zoek naar geïnteresseerden voor een eventuele overname. (LM)

2 reacties op "Bouw Ivoren Toren van Koning Juan Carlos in Moeilijkheden"

Laat een reactie achter