NAVO trekt troepen terug uit Smurfenland

WAARPADDENSTOELENHUISJESSTONDEN – Overal in Smurfenland zijn spontane smurffeesten losgebarsten na het nieuws dat de Grote Smurf eindelijk is gevangengenomen. De Grote Smurf werd enkele maanden geleden van de macht verdreven en was al die tijd op de vlucht voor troepen van de Smurfige Overgangssmurf en de NAVO.

De Grote Smurf werd gegrepen bij een poging om zijn schuilhol in het Salsaparillaveld te ontvluchten.

De Grote Smurf werd gegrepen bij een poging om zijn schuilhol in het Salsaparillaveld te ontvluchten. Ook zijn trouwe luitenant Brilsmurf werd levend en wel gevat, maar moest enkele rake klappen incasseren toen hij het beleid van de Grote Smurf wilde verdedigen. Mogelijk probeerde de Grote Smurf te ontkomen naar tovenaar Omnibus, maar die ontkent formeel hem asiel te hebben toegezegd. Op het nieuws van zijn arrestatie kwamen alle Smurfen op straat om te vieren. “Hij is gesmurft! Hij is gesmurft!”, werd er overal gesmurft. “Ik smurf m’n eigen smurf niet!”, aldus een bijzonder aangegrepen Knutselsmurf. “Dat ik dit nog mag meesmurfen!” De Europese Unie is in het bijzonder opgetogen dat de Grote Smurf, in tegenstelling tot Khadaffi, wel levend kon worden aangehouden. Vermoed wordt dat men nu snel werk maakt van de overdracht van de Grote Smurf aan het Internationaal Strafhof in Den Haag, dat zijn uitlevering al heeft gevraagd. Hij zal er worden aangeklaagd voor misdaden tegen de smurfelijkheid.

Gargamel

Met de gevangenneming van de laatste kopstukken van het regime wordt verwacht dat er, na de bombardementen op Libië, eveneens een snel einde kan komen aan de NAVO-operaties in Smurfenland. De Smurfige Overgangssmurf dringt echter aan op een langere aanwezigheid van de NAVO, om voldoende bescherming te bieden tegen aartsvijand Gargamel. Men rekent ook op voedselhulp van de VN, aangezien de Koksmurf bij de gevechten is omgekomen. De NAVO voerde de voorbije maanden talloze precisiebombardementen uit om de Grote Smurf van de macht te verdrijven. Bij die bombardementen zijn naar schatting vijftien smurfen omgekomen. Dat is ongeveer 15 procent van de totale Smurfenpopulatie. (EM)

Laat een reactie achter