Rusland – Westers imperialisme: 4-0

Dit opiniestuk verscheen eerder in onze zusterkrant ‘Novaya Raskolnikowa’

Een week geleden besliste de wereldvoetbalbond in Zwitserland dat de glorieuze Russische Federatie het WK 2018 zal mogen organiseren. Daarmee heeft de FIFA terecht gekozen voor een kredietwaardige natie, een betrouwbare zakenpartner en een echt voetballand met een behulpzame, onafhankelijke en patriottische berichtgeving.

– door Janosch-Petrov Loeghanski –

Onmiddellijk na de bekendmaking beval onze geliefde premier Poetin tot een groot volksfeest, dat tot stipt drie uur ’s nachts duurde zoals voorgeschreven. En er was reden tot feesten: met de komst van het grootste voetbalevenement ter wereld mag het duidelijk heten dat de Russische Beer opnieuw meedribbelt in de zestien meter van het wereldtoneel, naast andere geopolitieke zwaargewichten als Zuid-Afrika en Qatar. Rusland – Westers imperialisme: 1-0.

Bovendien zal de organisatie van het WK ook onze vaderlandse economie geen windeieren leggen. Meteen na de bekendmaking steeg de MICEX-index (de top van de Russische beursgenoteerde bedrijven, nvdr.) met 1,9 procent tot 1.632.37 punten, het hoogste niveau sinds juli 2008. Verwacht wordt dat de rijkste zakenlui een groot deel van hun kapitaal zullen investeren in de nodige projectontwikkeling in en rond de nieuwe stadia. “De werkloosheid, die hier toch al niet bestaat, zal dankzij hun belangeloze inzet onder de 0 procent zakken dankzij de bouw van grote superstadions met brede invalswegen”, berekende hoofdeconoom Igor Zukhaiev van het ministerie van Financiën. In die superstadions zullen honderdduizenden medeburgers zich op comfortabele tribunes in slaap kunnen laten wiegen door Koning Voetbal – ook lang na de doortocht van het WK – terwijl onze getalenteerde en hardwerkende politici de koers uitstippelen die zij het beste achten voor ons vaderland. De FIFA geeft de voorzet, de oligarchen koppen hem binnen. Rusland- Westers imperialisme: 2-0.

Fairplay

Nochtans hing de kandidatuur van onze geliefde Volksrepubliek aan een zijden draadje. De arrogante, westerse pers bestempelde onze presentatie als ondermaats en beschuldigde de FIFA-commissie, die nochtans een vlekkeloze reputatie heeft, zelfs van corruptie en een keuze voor “gemakkelijke gasroebels”.  Met de keuze voor Rusland onderkent Blatter duidelijk de fairplay van onze patriottische pers, die in het belang van de mondiale niets gehoord heeft van omkoperij, en van onze onafhankelijke media, die dit grootschalig evenement incidentloos kunnen verslaan. De media met de assist, Rusland lobt de hat-trick binnen. 3-0.

Rusland weet al eeuwen waar het in het voetbal allemaal om draait.
Rusland weet al eeuwen waar het in het voetbal allemaal om draait.

Tot slot heeft men met de keuze voor Rusland ook gekozen voor een echt voetballand. “Ons geliefde vaderland is de bakermat van het voetbal”, weet Aleksej Sorokin van het ministerie van Betrouwbare Informatie. “Het spel is in de eerste eeuw ontstaan onder Slavische volkeren, als een gesublimeerde vorm om stammentwisten uit te vechten. Elf krijgers van de ene stam probeerden dan een met water gevulde varkensblaas in de goelach van het  andere elftal te schoppen om de twist in hun voordeel te beslechten.” De westerse pers, en dan vooral de Britse, brengt heel zijn middenveld in stelling om onze burgers te doen geloven dat het voetbal op hun grondgebied is ontstaan. Een historische schwalbe die rood verdient. De wereldvoetbalbond zet de strafschop om: 4-0. Rusland is kampioen!

Eén reactie op "Rusland – Westers imperialisme: 4-0"

Laat een reactie achter