Winteruur twee dagen vervroegd

BRUSSEL – Sinds de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen bekend zijn, regent het begrotingsmaatregelen. Vandaag stelde vice-premier en Minister van Financiën Steven Vanackere apetrots de sluitsteen van zijn begrotingspuzzel voor: door het winteruur anderhalve dag te vervroegen, zal iedereen een uur langer moeten werken. Die operatie brengt voldoende geld in het laatje om verder fiscaal kunst- en vliegwerk overbodig te maken.

Op vrijdag 26 oktober zullen we allemaal een uurtje langer moeten werken
Op vrijdag 26 oktober zullen we allemaal een uurtje langer moeten werken

“Het is gebeurd”, lacht een zichtbaar vermoeide maar zielsgelukkige Vanackere. “We hoeven niet langer verder te zoeken naar myriaden gelegenheidsoplossingen, maar dichten met deze maatregel in één klap het gaat in onze jaarbegroting!” In plaats van zoals gebruikelijk van zaterdag- op zondagnacht, wordt dit jaar de klok op vrijdag 26 oktober al een uurtje terug gezet: 15.00 uur namiddag wordt weer 14.00 uur namiddag. Iedere werkende Belg zal daardoor een uur langer moeten werken. De belasting op die arbeid levert de staatskist een mooie 2.6 miljard euro op. Temeer omdat het extra gepresteerde uur als overwerken beschouwd wordt en aldus extra belast wordt. Vanackere liet al verstaan dat het zomeruur blijft zoals het is. “Het is crisis voor iedereen”, aldus nog de vice-premier.

2 reacties op "Winteruur twee dagen vervroegd"

 1. Berekeningen Vanackere onjuist en stuiten op hevig protest!

  Brussel- N-VA laat weten dat de geplande begrotingsmaatregelen ons enkel geld zullen kosten ipv. opleveren. Dt komt door een aantal berekenings fouten die de minister maakte, zo werd er geen rekening gehouden met de hele amtenarij. De federaale, vlaamse en waalse ambtenaren ullen die dag ook 1 uur langer aanwezig zijn op hun postten wat resulteerd in één over uur dat aan 200% zal moeten betaald worden, verder zullen de ambtenaren één uur langer koffie drinken op koste van de belastings betaler.
  Als men de cijfers erbij haalt dan kan je vaststellen dat het voor de schatkist een status quo opperatie word.

  En dit enkel in het geval dat de onderwijs bonden niet staken want zij zien een week waar je 25 uur per week werkt voor een full-time ipv. 24 uur week een ontoelaatbaar precedent op het verhogen van de werk druk.
  Deze staking kan tot gevolg hebben dat slechts 50% van de actieve bevolking zal gaan werken wat resulteerd in een even redige daling van de inkomsten voor de schatkist en dan zou Vanackere zijn plan ongeveer rekening houdend met de ambtenaren zo een 1,2 miljard kosten

  Aldus N-VA

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter