Katholieke Kerk: “Geen oorzakelijk verband tussen rook en vuur”

Vuur is niet de oorzaak van rook. Dat heeft de Duitse bisschoppenconferentie verklaard na een grondige wetenschappelijke studie.

Er bestaat geen verband tussen rook en vuur.
Er bestaat geen verband tussen rook en vuur.

De Duitse bisschoppenconferentie stelde vrijdag de studie voor die in april 2011 werd opgestart en onlangs pas afgerond. Daarbij bestudeerden wetenschappers in opdracht van de Kerk 78 gevallen van rook. In geen enkel geval bleek vuur daarvan de oorzaak.

“We hebben een aantal gevallen aangetroffen waarbij rook en vuur inderdaad gelijktijdig voorkwamen,” zegt professor Norbert Leygraf, die het volledig door de Katholieke Kerk gefinancierde onderzoek leidde. “Maar we hebben geen bewijs gevonden dat het ene het andere zou veroorzaken.”

Voorts toonde het onderzoek aan dat er geen verband bestaat tussen niezen en peper, vraag en aanbod, de ochtendspits en filevorming op autosnelwegen en tussen Blokken en Ben Crabbé. (LM)

 

(Bron: De Standaard)

3 reacties op "Katholieke Kerk: “Geen oorzakelijk verband tussen rook en vuur”"

  1. en de paus eeft daarjust getwittert dat dat onderzoek nie koosjer is verloopen en diene mens kan da weten want em es onfijlbaar en hij moe niet weten van de sossen want twitteren kantem naa maar da doet em op nen ipat en dat is van appel en die mannen maken alleen speelgoet da veel te veel kost en waar daje anders niks zerieus kunt mee doeng

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter