Al Jazeera koopt rechten op FC De Kampioenen

De serie zal Al Quampioenen gaan heten, en gaat over de lotgevallen van een onmogelijk slechte voetbalploeg uit Qatar

BRUSSEL / DOHA – Gisteren werd op de hoofdzetel van Al Jazeera in Doha een historische overeenkomst gesloten tussen de Arabische zender en VRT. In de overeenkomst worden de rechten op de veelvuldig bekroonde en bejubelde televisiereeks FC De Kampioenen overgedragen aan Al Jazeera, die een eigen versie van de serie zullen opnemen. De VRT behoudt echter wel de rechten op de heruitzendingen. De serie zal Al Quampioenen gaan heten, en gaat over de lotgevallen van een onmogelijk slechte voetbalploeg uit Qatar. Eric Gerets zou aangezocht zijn om de rol van de trainer op zich te nemen. In de pilot-aflevering is alvast te zien hoe Fuat (Xavier in de oorspronkelijke serie) in het theehuis van Al Quampioenen een dagschotel bestelt, en prompt 80 zweepslagen toebedeeld krijgt door zijn woedende ploegmaten, die elk gebruik van alcohol ten strengste afkeuren. De proefaflevering draait rond de vele komische misverstanden die ontstaan wanneer Ibrahim (Pico in de eerste serie) de sponsor van het team, Sheik Khaled M’nchedacht, verdenkt van een relatie met zijn vrouw Durriyah. Maar net als in de originele reeks blijkt alles uiteindelijk te berusten op een grappig misverstand, en Daliya wordt, eind goed al goed, door de Quampioenen tot de dood gestenigd.

2 reacties op "Al Jazeera koopt rechten op FC De Kampioenen"

  1. Als ik het goed begrijp, wordt er een willekeurige vrouw gestenigd op het einde? Dat vind ik fantastisch, het soort absurde pointe dat ook zo kenmerkend was voor de originele afleveringen, die Qatarezen kunnen er wat van!

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter