Nieuwjaar officieel 3 dagen vroeger: “Kutjaar 2016 heeft lang genoeg geduurd”

2016 is om middernacht op 28 december officieel ten einde. Dat heeft de mensheid collectief beslist. “Dit kutjaar heeft lang genoeg geduurd,” aldus iedereen. “Tijd om opnieuw te beginnen.”

Foto: Rob Chandler – CC BY 2.0

“Popsterren die vroegtijdig het loodje leggen, terreuraanslagen, Donald Trump, oorlog in Syrië,… het is genoeg miserie geweest voor één jaar,” vindt het menselijk ras in zijn totaliteit. “Tijd om de stekker eruit te trekken. Als het kon, was het nu onmiddellijk nieuwjaar, maar om logistieke redenen lukt het niet vroeger dan 28 december. Het zij zo. Op naar 2017!”

Weerman Frank Deboosere vindt het inkorten van het jaar een goed idee. “2016 was het kutste jaar sinds het begin van de metingen. Daar een stukje vanaf knippen, daar kan niemand iets op tegen hebben.” Toch brengt zo’n vervroegd nieuwjaar enkele praktische uitdagingen met zich mee, maar volgens Deboosere niets onoverkomelijks. “Om onze klokken nauwkeurig te houden hadden we op het einde van 2016 een schrikkelseconde voorzien,” legt hij uit. “We laten die gewoon wat langer duren. 72 uur en 1 seconde om precies te zijn.”

2 reacties op "Nieuwjaar officieel 3 dagen vroeger: “Kutjaar 2016 heeft lang genoeg geduurd”"

 1. Je kunt evengoed de jaartelling opnieuw beginnen.
  De klok begint ook iedere dag op hetzelfde punt. De vooruitgang die wordt gesuggereerd door de jaren in rechte lijn door te trekken met alle kabaal van dien is een illusie gebleken. Zo is het ook met het geld. Het is allemaal te onoverzichtelijk geworden.
  24 uur per dag is ook meer dan genoeg.

  Beantwoorden.
 2. Ik wil hierbij iedereen de beste wensen toesturen voor dit nieuwe jaar waarbij mondiaal het gevoel als door de zandloper opnieuw in één keer via hetzelfde gaatje omlaag is gelopen.
  Laat ons hierna de pikorde aan de kassa vooral niet vergeten. Laat ons deze dag en nacht indachtig blijven. Een gelukkig Nieuwjaar!!

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter