Fedasil voedert Roma aan andere asielzoekers

STEENOKKERZEEL – Fedasil euthanaseert asielzoekers als die ‘in overtal’ zijn en nergens anders terechtkunnen. Vorige maand gebeurde dat nog bij een Roma en twee Somaliërs. Hun resten dienden als voedsel voor andere asielzoekers. 

Het gesloten asielcentrum in Steenokkerzeel euthanaseerde een van de inwoners om hem aan de anderen te voederen. (Foto: Fedasil)
Het gesloten asielcentrum in Steenokkerzeel euthanaseerde een van de inwoners om hem aan de anderen te voederen. (Foto: Fedasil)

Het beleid is controversieel aangezien veel asielzoekersoorten, zoals de Roma, met uitsterven bedreigd zijn. In veel landen komen ze enkel nog in gesloten asielcentra voor en zijn ze uit hun foerageergebieden verjaagd door boze boeren. En toch werd er half maart in het gesloten asielcentrum van Steenokkerzeel een Roma – gezond en wel – bewust gedood: pin in de hersenen geschoten en keel overgesneden. Hetzelfde lot was twee Somaliërs beschoren. Alledrie mannetjes, één jaar oud.

Fedasil geeft toe dat het euthanaseren deel uitmaakt van het beleid rond ‘surplusasielzoekers’: exemplaren die op overschot zijn en die ook niet in andere Europese asielcentra terechtkunnen. “We streven ernaar zo weinig mogelijk overbevolking te hebben in onze gesloten centra”, klinkt het bij Fedasil. “Maar we kunnen natuurlijk niet alles oplossen met geboortebeperking. Voor sommige asielzoekers betekent dat castratie. Euthanasie is het laatste middel waar we naar willen grijpen. Maar soms gaat het niet anders. Als er eentje in gevangenschap geboren wordt, moeten we er ergens mee heen.”

Hummus en koriander

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken staat achter het beleid van Fedasil. “Makkelijke oplossingen om dit soort drama’s te vermijden zijn er niet”, erkent Francken. Maar hij ziet wel mogelijkheden om ‘iets meer te doen’. “Als er Europese afspraken komen, wil ik gerust een extra effort doen om meer Syriërs te hervestigen.”

“Naar ’t schijnt zijn die heel lekker met wat hummus en wat koriander”, besluit Francken.

13 reacties op "Fedasil voedert Roma aan andere asielzoekers"

 1. Foute fotokeuze: dat is niet het open centrum van Fedasil. Het een foto van het gesloten centrum van Vreemdelingenzaken. Wie euthanaseert er: DVZ of Fedasil? Een beetje duidelijkheid kan de geloofwaardigheid van De Raaskalderij alleen maar ten goede komen.

  Beantwoorden.
  1. Dirk, een mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat het bijeendrijven van de roedel binnen het territorium van DVZ gebeurt. Bij Fedasil zou men dan overgaan tot de eigenlijke daad van het slachten (ik had bijna geschreven ‘de geslachtsdaad’ ;-) )

   Beantwoorden.
 2. Een bezoekje aan de website van Fedasil maakt al snel duidelijk waarom zij met een overschot aan ongemotiveerde exemplaren zitten (de facto kandidaten voor euthanasie):
  (1) Er zou moeten gewerkt (!???) worden.
  (2) Duidelijke voorkeur voor de vrouwelijke exemplaren. Je zal maar van de andere soort zijn…
  (3) Aan de nieuwelingen wordt uitleg gegeven, maar ze letten helemaal niet op!!! Er wordt hun nochtans een heel aantrekkelijk parcours in 3 stappen voorgesteld:
  – a. Begeleiding (naar stap b toe)
  – b. Terugkeertraject (naar het thuisland, onder het motto “Oost West, Thuis Best”)
  – c. Integratie (terug bij je achtergebleven familie, vrienden en kennissen: dat wordt feesten!)

  Beantwoorden.
  1. Het afgebeelde vrouwelijke trio lijkt wel Fedasil’s eigen kandidatuur voor de opvolging van K3: een rosse, een zwarte en een witte. Ze trekken ook op niks en kunnen waarschijnlijk niet zingen.
   Ja ma Gertje…

   Beantwoorden.
 3. Als die lui van de immigratieservice DESTIJDS hadden uitgevonden dat mijn Afrikaans lief zo hard snurkte, dan zou ik haar niet eens tegengekomen zijn. En nu loop ik al 20 jaar suf rond omdat ik de slaap niet kan vatten.

  Beantwoorden.
 4. Wel slim om éénjarigen te slachten. Deze hebben nog geen groot sociaal netwerk waardoor de emotionele schade beperkt blijft tot de naaste familie.

  Om het risico op veroordelingen wegens racisme te vermijden lijkt het mij aangewezen om zich niet enkel tot Roma te richten bij de keuze van de ‘slacht’offers. De keuze voor Somaliers is een weldoordachte zet.

  Beantwoorden.
 5. in 2012,i claimed asylum in belgium,a year later it was rejected by fedasil deputy commissioner eva vissers,i kissed good by to a job in a green house at tildonk.went back to a jail named israel.
  in 2015,the israeli goverment secret police shin bet,is stalking me.
  when reason sleep justice is badly served.

  Beantwoorden.
 6. DE GEBELGDE BELG · Bewerken

  One day one Nigerian girl thew ALL my carpapers in a vuilbak on the Sintjansplein. And also my semidigit. She was very beautifull. But my wife laughed me out.

  In a way we had a lot of fun. About that the bich trew my papers away. :-) In a vuilbak dan nog.

  Vooral om een nieuw gelijkvormingheidsattest voor mijn Peugeot beet te krijgen was het moeilijkste. Ik weet het nog goed. Gelukkig was ze wel mooi.

  Daarna verdween het wijf ERG spoorloos. Gewoon WEG. Mijn vrouw lachte me gewoon uit. Ik zou dat ook doen als ik haar was.

  Beantwoorden.
 7. De nieuwe muur die ze willen zetten net op de Franse grens gaat niet helpen. Volgens mij gaan ze daar gewoon omheen lopen. Of fietsen als ze ne velo tegenkomen.

  Pak je ligt ergens gezellig te foeageren en er komt plots een boze boer af? Dat is niet goed.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter