Noord-Korea schiet ster de ruimte in

"De ster zal onze bescheidenheid naar het hele universum uitstralen." (Foto: B. Ingalls CC BY-SA 3.0)
“De ster zal onze bescheidenheid naar het hele universum uitstralen.” (Foto: B. Ingalls CC BY-SA 3.0)

PYONGYANG – Terwijl hun Russische en Amerikaanse tegenhangers liever toestellen de ruimte in schieten om bestaande sterren te observeren, wil Noord-Korea nu zelf een eigen ster toevoegen aan het firmament. Defensieminister Kim Bang Pang is duidelijk: “Onze raket staat al klaar, we moeten de ster alleen nog maar aansteken. Ons zelfgemaakt hemellichaam is slechts klein, en zal over een goeie drie miljoen jaar al uitdoven. Daarmee staat de ster symbool voor de bescheidenheid van onze natie. Een boodschap die we vanaf nu permanent over het hele universum kunnen laten uitstralen.” Waarnemers vrezen inmiddels dat de torenhoge kostprijs van de ster, een uit helium en waterstof vervaardigde replica van het ego van Kim Jong-Un, de gewone Noord-Koreaanse burgers nog dieper in de armoede zal storten.

Laat een reactie achter