Massale klopjacht op boeman aan de gang in basisschool De Vlindertuin

DROEVEGEM – Basisschool De Vlindertuin wordt op dit moment binnenstebuiten gekeerd door de federale politie. Er zouden zich een of meerdere boemannen in de gebouwen bevinden.

Een boeman (archiefbeeld).
Een boeman (archiefbeeld).

Op de speelplaats en in de refter gelden terreurniveau vier, en alle kinderen moeten tot nader order in de klaslokalen blijven. De boeman zou zich onder het secretariaat bevinden en werd tijdens de kleine speeltijd achter het verluchtingsrooster van de kelder gespot door Milan B. (8), die onmiddellijk de directie op de hoogte bracht.

Die twijfelde geen seconde om de ordediensten te verwittigen. “Een boeman in onze school is een zeer ernstige zaak”, aldus directrice Herta De Bisschop. “De laatste boeman is hier verdreven in 1984, nadat een alerte leerling een verdacht gerucht hoorde in de kast van het biologielokaal. Gelukkig maar.”

De politie en het leger kammen momenteel de school uit. Ze maken licht in donkere ruimtes en klappen luid in hun handen om de boeman uit zijn schuilplaats te verdrijven. “Het is ontzettend belangrijk dat we de boeman voor het donker vinden”, aldus inspecteur Jurgen Vandeput, die de zoektocht coördineert. “Dankzij zijn ondergrondse netwerk kan hij zich namelijk heel snel verplaatsen, onder om het even welk bed van om het even welk kind. We weten kortom niet waar hij de volgende keer zal toeslaan, en daarom moeten we hem zo snel mogelijk vinden.”

Angstpsychose

“We willen geen angstpsychose creëren, maar zolang deze boeman voortvluchtig is, blijft de noodtoestand in De Vlindertuin van kracht en vragen wij de leerlingen om de veiligheidsperimeter te respecteren en onze zwaarbewapende agenten hun werk te laten doen”, aldus nog Vandeput.

Intussen wachten de kinderen af. “De juf heeft gezegd dat we niet  bang moeten zijn van deze abstracte, onbeheersbare dreiging die ons statistisch gezien veel minder kan raken dan bijvoorbeeld een verkeersongeval, maar toch ben ik bang”, bibbert Jessica (9).

“We moeten juist niet bang zijn”,  roept de strijdbare Jordan (7), die zich desondanks gewapend heeft met een passer en een meetlat van 50 centimeter. “Dat is precies wat de boeman wilt!”

Wie zelf een boeman heeft gezien, kan een anonieme tip achterlaten op de website van de federale politie. 

8 reacties op "Massale klopjacht op boeman aan de gang in basisschool De Vlindertuin"

 1. Zoveel is inmiddels bekend dat de bomman zich ergens onder het fundament in de kelder bevindt. Het concept van de ‘basis’school was dan bedoeld om terug naar de basis te gaan, ‘het fundament’. Diepere democratisering van het onderwijs was echter hard nodig om van onderuit het hele gebouw op te kunnen blazen. Voorbij het fundamentalisme.

  Beantwoorden.
  1. Tussen haakjes: welke betekenis van ‘compromitteren’ je hierbij voor ogen hebt (in gevaar brengen OF in opspraak brengen) laat ik geheel aan de fantasie van de lezer over!
   Maar bij de hoog wonende ekster van de langbenige juf zullen er allicht vreemde beelden in veler hoofden opduiken. Daar hebben ik, noch de politie direct een passende hashtag voor in gedachten.

   Beantwoorden.
   1. Indien een ‘strijdbare’ Jordan (7) effectief rondloopt met een lat van 50 centimeter, dan is ‘compromitteren’ hier duidelijk synoniem van ‘in gevaar brengen’ (van de juf, wel te verstaan).

    Beantwoorden.
    1. Tja, als het ventje van 7 daar al met een lat van 50cm rondhost, hoe zou dat dan zitten met die van de boeman? Ik denk dat die juf het allemaal graag over zich heen laat komen. Letterlijk én figuurlijk dan.
     @Eduard: het vocht op haar ‘longen’ neemt ze er graag bij.

     Beantwoorden.

Laat een reactie achter