7 Vlaamse politici die als twee druppels water lijken op Tom Lanoye

1. Alexander De Croo

1. Alexander De Croo
Vanuit de juiste hoek, in een profiel van circa 35°, zult u onze federale minister van Ontwikkelingssamenwerking altijd verwarren met Tom Lanoye, een van onze meest bekroonde literaire coryfeeën.

2. Bart Tommelein

2. Bart Tommelein
Het is het monkellachje dat het ‘m doet. U kijkt hier wel degelijk naar Bart Tommelein, federaal staatssecretaris voor Bestrijding van de Sociale Fraude, Privacy en de Noordzee en niet naar Tom Lanoye, de bekende Vlaamse schrijver van Een slagerszoon met een brilletje en Alles moet weg.

3. Karel De Gucht

3. Karel De Gucht
Alleen het blauwe brilmontuur verraadt dat het hier om volbloed liberaal Karel De Gucht gaat. Verder lijkt de universeel gerespecteerde OpenVLD’er sprekend op Tom Lanoye, auteur van Het goddelijke monster en de twee vervolgromans Zwarte Tranen en Boze Tongen.

4. Kris Peeters

4. Kris Peeters
Kris Peeters (die blijkbaar naar dezelfde opticien gaat als Karel De Gucht) zit op deze foto toevallig naast een grote poster van gevierd auteur Tom Lanoye. Zo wordt het extra duidelijk hoe sterk de twee wel op elkaar lijken!

5. Bert Anciaux

5. Bert Anciaux
Gefopt! Dit is wel degelijk Tom Lanoye. In tegenstelling tot de gelauwerde auteur van Het Derde Huwelijk en andere literaire meesterwerken heeft Bert Anciaux geen bakkebaarden.

6. Joke Schauvliege

6. Joke Schauvliege
Ook Joke Schauvliege lijkt op Tom Lanoye, zeker als ze, zoals op deze foto, een beetje een slechte haardag heeft.

7. Kristof Calvo

7. Kristof Calvo
Op deze foto ziet u Kristof Calvo, fractieleider voor Groen in de Kamer. Waarschijnlijk heeft hij een hemd in de kleur van zijn partij aangetrokken om niet verward te worden met Tom Lanoye, winnaar van vele belangrijke literatuurprijzen zoals De Gouden Uil, De Inktaap en De Gouden Ganzenveer.

3 reacties op "7 Vlaamse politici die als twee druppels water lijken op Tom Lanoye"

 1. Ik vindt dat Tom Lanoye nog het meest lijkt op onze zeer sympathieke en overpopulaire minister van volksongezondheid Maggie De Block. Vooral als hij zijn BH uitdoet (en zij vooral niet).
  Ik begrijp niet dat die gelijkenis hier op dit kwaliteitsblad zo over het hoofd gezien kon worden. Ook al omdat ze zo duidelijk tot hetzelfde politieke signatuur behoren.
  Ik ben écht ontgoocheld in DR deze keer.

  Beantwoorden.
  1. Mijn vermoeden van verlies aan kwaliteit hier is me pas na het posten van bovenstaande reactie bevestigd: er zijn een reeks politici vermeld onder de ‘Tags’ waarbij de naam geen hoofdletter waard is, terwijl anderen die eer wél toebedeeld krijgen. Dat is duidelijk een illustratie van wie er in het onderste schuifje van de redactie is beland. Misschien let niet iedereen altijd op die ‘Tags’, maar ons onderbewustzijn wordt er tegen volgende verkiezingen met zekerheid door beïnvloed. Ik was er zelf bijna ingetrapt.
   Ik eis dat tenminste Joke Schauvliege snel weer de eer krijgt die ze verdient! Dat mens heeft al meer voor ons land betekend dan al die mét hoofdletter tesamen.
   Geef haar dus haar hoofdletters weer!

   Beantwoorden.
 2. Het is inderdaad zeer bedroevend dat men BV’s begint te vergelijken op basis van hun uiterlijke kenmerken. Neem nu Kristof Calvo. Deze topparlementariër is, onderweg naar de plenaire zitting, al zó vaak gespot in een groen-blauwe deux-pièces dat men haast zou gaan vermoeden dat dit wel eens zijn natte droom zou kunnen zijn. Om daar nu Tom Lanoye bij te gaan sleuren vind ik echt wel een beetje erover. In elk geval is een blauw-groene Kristof Calvo op straat een veel aangenamere verschijning dan Lanoye ooit mag hopen te zijn. Komaan jongens, de inhoud blijven bekijken, hé, en niet de verpakking!

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter