Theo Francken weigert asiel aan Amerikaans gezin

BRUSSEL – De Belgische staat weigert een visum te geven aan een Amerikaans gezin uit Baton Rouge. Het gezin met twee kinderen wou via een officieel visum weg geraken uit de Verenigde Staten omdat het daar ‘geen toekomst meer ziet’ na de verkiezing van Donald Trump als 45ste president. Ze zouden in België worden opgevangen door vrienden in afwachting van hun asielaanvraag.

amerikaans-gezin
Dit Amerikaanse gezin is niet welkom in België, vindt Theo Francken.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) noemt de aanvraag ‘krankzinnig’. “Dit zou de deur open zetten voor duizenden Amerikanen. Als we toelaten dat die mensen via een visum voor kortverblijf naar hier kunnen komen om asiel aan te vragen, dan stuikt het hele systeem in elkaar. Bovendien is de situatie in Amerika op dit moment niet problematisch. Het is in alle opzichten een gezonde, normaal functionerende democratie met een goed uitgebouwde rechtsstaat.”

Vluchtelingenwerk Vlaanderen hekelt de beslissing van de staatssecretaris, aangezien het gezin op die manier gedwongen is om de gevaarlijke oversteek van de stormachtige Atlantische Oceaan per boot te wagen.

“Dat ze dan gewoon een toeristenvisum aanvragen”, suggereert Francken nog. “Voor Amerikanen zou dat geen enkel probleem mogen zijn.”

 

3 reacties op "Theo Francken weigert asiel aan Amerikaans gezin"

    1. Ja ja ’t leven is hard, artikels moeten lezen die niet 100% voor jou geschreven lijken te zijn :( als het echt ondraaglijk wordt mag je altijd sturen. Voor de juiste prijs maak ik al je systemen maar al te graag vrij van raaskalderij. P.s. die bootjes moeten ook terug naar Amerika eh :P

      Beantwoorden.

Laat een reactie achter