Wilmots: “Hoopvol mikken op 0-1-nederlaag”

BRUSSEL – Morgen vindt in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion de 125ste Derby Der Lage Landen plaats.  De Rode Duivels nemen het op tegen vicewereldkampioen Nederland, en schuwen daarbij de optimistische speculaties niet.  “Met wat goede wil en steun van de supporters kunnen we een zoveelste sportieve blamage voor België misschien vermijden”, hoopt  trainer Marc Wilmots.

Marc Wilmots (Foto Delval Loïc)
Marc Wilmots (Foto Delval Loïc)

Na de karige medailleoogst op de Olympische Spelen dreigt ons land morgen opnieuw het mikpunt van internationale sportieve spot te worden.  Analisten vrezen dat een goed geolied Oranje wel eens brandhout zou kunnen maken van de Rode Duivels, op eigen veld nog wel.  “Ze lijken niet te beseffen dat voetbal draait om het maken van doelpunten”, stelt Oranje-bondscoach Louis Van Gaal geamuseerd vast.

Monsterscore

Zijn Belgische collega Marc Wilmots tracht het algemene pessimisme te temperen.  “Nog voor er één pass is gegeven lijkt iedereen al voetstoots aan te nemen dat de Rode Duivels morgen een geweldige pandoering gaan krijgen”, maakt de trainer zich boos.  “Ik  betreur ten zeerste die algemene sfeer van negativiteit.  We hebben ons redelijk goed geoefend deze keer; haast elke speler is nu ongeveer op de hoogte van de buitenspelregels.  Ik blijf erbij:  we hoeven niet noodzakelijk thuis te verliezen met een vernederende monsterscore.  0-1 of zo, waarom niet?  Een mens mag dromen!”

Zopas raakte ook bekend dat Manchester City-verdediger Vincent Kompany vanwege een blessure niet zal deelnemen aan de wedstrijd.  “Een licht pijntje in de voet neemt niet weg dat ik nog steeds rijker ben dan jij!”, twitterde de voetballer plagerig.

Eén reactie op "Wilmots: “Hoopvol mikken op 0-1-nederlaag”"

Laat een reactie achter