Leekens gaat opnieuw Duivels trainen

DE HEL – Amper een week na zijn verrassende overstap van de nationale ploeg naar Club Brugge is Georges Leekens alweer veranderd van team.  Leekens gaat vanaf volgende maand tot het Einde der Tijden de nationale ploeg van De Hel coachen.  Door een ironisch toeval wordt hij daarmee toch opnieuw trainer van de Duivels.

Leekens was in het gezelschap van zijn baas Satan (Beeld: YouTube)
Leekens was in het gezelschap van zijn baas Satan (Beeld: YouTube)

Op een druk bijgewoonde persconferentie in de krater van de Vesuvius stond Leekens vanmiddag de verzamelde pers te woord.  De trainer, die donkere randen onder de ogen leek te hebben en nooit recht in de camera keek, was in het gezelschap van zijn baas Satan, manager en sportief directeur van De Hel.

“We zijn zeer verheugd dat Georges Leekens de Jupiler League inruilt voor de Duvel League”, begon de gehoornde Prins der Duisternis.  “Wij hier in de Hel zijn altijd al geïnteresseerd geweest in bekwaam personeel dat de Aardse verlokkingen van loyaliteit en eergevoel succesvol weet te weerstaan.  We zijn dan ook erg gecharmeerd doordat Georges meteen ja zei toen we hem aanboden om Blauw-Zwart te ruilen voor Gitzwart”.

6-6-6-opstelling

Dit voelt aan als thuiskomen”, bevestigde een zenuwachtig ogende Leekens over zijn nieuwe werkomgeving.  “Een contract van onbepaalde duur (de coach verkocht voor eeuwig zijn ziel aan de Duivel, nvdr.) is erg moeilijk om als trainer in de wacht te slepen.   Mijn Duivels zijn een erg talentvolle groep, die wedstrijd na wedstrijd de tegenstander het vuur aan de schenen wil leggen.  We mikken nu volop op winst op het WK in Brazilië in 2014, al verwacht ik daar toch ook stevige concurrentie van het team uit Duitsland”.

Ondertussen gonst het in de voetbalwereld van de geruchten als zou Leekens willen experimenteren met de revolutionaire 6-6-6-opstelling, die strikt genomen meer spelers dan toegelaten zou opstellen op het veld.  “Daar kan ik nog niks over zeggen”, mompelde Leekens bij het verlaten van de perszaal, terwijl hij volgens een aantal aanwezige journalisten een vreemde, donkere gloed uitstraalde.  “Evenmin zal ik iets lossen over de astronomische, voor Stervelingen niet eens bevattelijke geldsom die ik de komende honderden miljoenen jaren zal mogen ontvangen.”

Laat een reactie achter