Verwelkomingsborden betaald dankzij besparing op zelfmoordpreventie en vertrouwenscentra

ZANDVLIET – Het Agentschap Wegen en Verkeer is begonnen met de plaatsing van de in totaal 14 borden die bezoekers in Vlaanderen zullen verwelkomen langs de invalswegen.

De borden, die 330 000 euro kosten en geen enkele andere functie hebben dan weggebruikers verwelkomen in Vlaanderen, worden betaald met het geld dat bespaard is op zelfmoordpreventie en de vertrouwenscentra die gezinnen begeleiden bij kindermishandeling.

De kernboodschap is simpel: weggebruikers krijgen een warm welkom wanneer ze het Vlaamse gewest binnenrijden. Aanvullende iconen op het bord staan symbool voor de kracht van Vlaanderen: besparen op gastronomie, sport, en kunst en cultuur.

Daarnaast is er ook het logo van Vlaanderen: de halve leeuwenkop. Door het uitgespaarde ontwerp van de leeuw is het Vlaamse landschap zichtbaar, wat een artistieke dimensie aan de installatie geeft. Ook kun je daardoor ruim op voorhand anticiperen op in weilanden dwalende kinderen die nergens heen kunnen.

Bij de plaatsing werd maximaal rekening gehouden met de verkeersveiligheid van de weggebruikers. Zo is het aantal woorden op het bord tot het minimum beperkt, waardoor de weggebruiker niet afgeleid wordt. Het bord waarschuwt automobilisten ook voor mensen die door gebrekkige zelfmoordpreventie een wanhoopsdaad plannen door zich in het Belgische verkeer te werpen.

6 reacties op "Verwelkomingsborden betaald dankzij besparing op zelfmoordpreventie en vertrouwenscentra"

 1. Er wordt door de regering Jean Heps-I vooral geïnvesteerd door aan de uitvalswegen op hoge palen megafoons te plaatsen waaruit de stem van Walter Grootaers de criminele transmigranten, de verloren gelopen Hollanders, de profiterende Walen en al-de-rest-die-niet-van-bij-ons-is achterna roept: “Sorry, u kunt nog geen Vrolijke vrienden zingen of patatten schellen en zult dus nooit Vlaming Universalis worden. Tot nooit meer.” Alsof dat die ooit nog eens van plan waren om terug te komen.

  Beantwoorden.
 2. Wat mij vooral opviel was de levensgrote affiche van de sumo worsteling tussen Bartholomeus de Wevere en Paulus Magnette di Rupo die plaatsvind op 1 april 2020 in de Beaux-Arts te Brussel-Capitale. Of heb ik dat weer gedroomd ? ….

  Beantwoorden.
  1. Het Gestreken Dagblad · Bewerken

   Elementary, Mendeljew!
   Maar alweer een natte droom ontsproten uit uw hokjesdenkende geest. Er zijn nl. geen maagden in Aarschot.
   Het correlatief verband tussen maagdenoverschotten door gerichte aarschoten is zwaar overroepen.
   De Geilige Geest is voorzienig, niewaar.
   Lees uw bijbel.

   Beantwoorden.
 3. Agentschap wegen en verkeer meldt toenemende verkeersdrukte en filevorming op het Paleizenplein te Brussel wegens intensief werkverkeer door informateurs, gezanten, bemiddelaars,opdrachthouders en dergelijke. De werken zouden nog verschillende maanden in beslag nemen.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter