VRT-hoofdredacteur Bjorn Soenens wordt nieuwe woordvoerder narcistenvereniging

BRUSSEL – Bjorn Soenens, de hoofdredacteur van het VRT-Journaal, volgt Dimitri Bontinck op als woordvoerder van de Vlaamse Vereniging voor Pathologische Narcisten (VVPN). Soenens haalde het nipt van Bontinck, die kandidaat was om zichzelf op te volgen.

Bjorn Soenens. De man, de legende.
Bjorn Soenens. De man, de legende. (Foto: Twitter)

De functie is fel bevochten, aangezien alle leden van de narcistenvereniging ook kandidaat zijn om er woordvoerder van te worden. “Het was een echte dikkenek-aan-dikkenekrace”, grapt een ingewijde die we het plezier niet gunnen met naam en toenaam te noemen. “Dimitri Bontinck heeft de afgelopen maanden erg zijn best gedaan om zichzelf in de schijnwerpers te werken, maar Bjorn heeft een veel standvastiger parcours gereden. Zo moet het VRT-Journaal, sinds hij er werd aangesteld als hoofdredacteur, zijn naam en functie in de closing credits vermelden. Elke dag, in drie journaals. Dat is vorige hoofdredacteuren, zoals Siegfried Bracke – ook een actief lid van onze vereniging, trouwens – nooit gelukt. Ook is het ongezien dat een hoofdredacteur zelf in het Journaal opduikt als expert. Deontologie ondergeschikt maken aan je eigen autopromotie, dat onderscheidt latente van fervente narcisten in mijn opinie.”

“Herinner je je dat filmpje nog waarin VRT Nieuws danst op de tonen van Pharell Williams’ Happy? Wel, Soenens heeft speciaal een cameraploeg geboekt om zijn persoonlijke opnames nog eens over te doen zodat hij beter zou overkomen. Voor zulk narcisme zou ik nederig het hoofd kunnen buigen, mocht ik zelf niet zo’n narcist zijn”, aldus een bron bij VRT Nieuws die we tegen zichzelf willen beschermen door ze niet met naam en toenaam te noemen.

Een interview met Bjorn Soenens in Knack gaf vorige week de doorslag. “In het interview durft Soenens het aan om de perceptie dat VTM Nieuws het VRT-Journaal aan het voorbijsteken is, volledig aan zichzelf toe te schrijven”, verklaart een zelfverklaard media-expert wiens naam we hier om arbitraire redenen niet zullen vermelden. “‘Misschien ligt het aan mij, misschien profileer ik me te veel’, zegt hij, daarbij zijn terechte inhoudelijke verantwoordelijkheid volledig afwentelend op zijn status als publiek figuur. ‘Ach, het siert hem dat hij het VRT-bashen wil herframen tot Bjorn-Soenens-bashen, om zo zijn werkgever te ontzien’, zou je dan kunnen denken mocht Bjorn Soenens niet zo’n narcist zijn. Die man verheft narcisme tot subtiele poëzie!”

Bjorn Soenens was onmiddellijk beschikbaar om een woordje uitleg te geven bij zijn nieuwe functie. “Bjorn Soenens is heel blij met Bjorn Soenens’ nieuwe functie bij de VVPN”, aldus Bjorn Soenens. “Het is een grote eer voor Bjorn Soenens en de VVPN dat Bjorn Soenens nu is aangesteld als woordvoerder. In die hoedanigheid wil Bjorn Soenens het gemeenschappelijke eigenbelang van de VVPN, waar Bjorn Soenens steeds een gewaardeerd lid is geweest, graag ten overvloede blijven uitdragen aan mensen die niet Bjorn Soenens zijn. ‘Anderen’, weet u wel.”

“Bjorn Soenens, Bjorn Soenens, Bjorn Soenens”, besloot Bjorn Soenens.

6 reacties op "VRT-hoofdredacteur Bjorn Soenens wordt nieuwe woordvoerder narcistenvereniging"

    1. Jij leest Knack? Iemand leest dit echt? Ik dacht dat dat blad enkel in Vlaamse huiskamers en wachtzalen bij allerhande artsen belandt om een duidelijke positie van intellectuele superioriteit in te nemen tegenover potentiele bezoekers…

      Beantwoorden.

Laat een reactie achter