Lichaam Bin Laden aangespoeld in Westduinkerke

WESTDUINKERKE – Vanochtend vroeg spoelde aan de Belgische kust het lichaam aan van een onbekende man. Eerst werd gedacht dat het om de onlangs op zee vermiste visser ging, maar de lange baard en de djellaba van het slachtoffer deden twijfel rijzen omtrent de identificatie. De vondst lokte onmiddellijk vele kijklustigen naar het strand van de kustgemeente.

Het lichaam van Osama bin Laden lokte veel kijklustigen naar de kust.

Het Disaster Victim Identification Team (DVI), de dienst van de Federale Politie gespecialiseerd in het identificeren van onbekende lichamen, was snel ter plaatse en begon een onderzoek. Enige tijd later bevestigden woordvoerders van de Belgische regering dat het wel degelijk ging om het lichaam van Bin Laden, de leider van Al-Qaeda die op 2 mei door Amerikaanse Special Forces om het leven werd gebracht in Pakistan en wiens lichaam daarop in de Arabische Zee werd gedumpt. Hoe het komt dat het lichaam juist aan de Belgische kust aanspoelde blijft voorlopig een raadsel. Vooraanstaande oceanografen buigen zich momenteel over de kwestie.

Even ontstond opschudding toen activisten van Greenpeace probeerden het lichaam van de onfortuinlijke terroristenleider terug in zee te duwen “omdat ontbindende lijken een essentiële bouwsteen vormen van het kwetsbare ecosysteem.” Zij werden daarbij echter gehinderd door personeel van de staatsveiligheid.

Bedevaartsoord

Het lichaam van Bin Laden is ondertussen verwijderd van het strand en overgedragen aan de bevoegde Amerikaanse instanties, die volgens een gecodeerde boodschap “Geronimo dit keer zouden dumpen in de Etna”. Het is afwachten of dit dan eindelijk het laatste is dat de wereld heeft gezien van Osama Bin Laden. De plaatselijke horeca hoopt alvast op een massale toestroom van wahabi-salafisten nu Westduinkerke, toch de laatste plaats waar de Al Qaeda-leider ooit is gezien, naar alle waarschijnlijkheid een bedevaartsoord zal worden voor jihadisten. (EM)

5 reacties op "Lichaam Bin Laden aangespoeld in Westduinkerke"

Laat een reactie achter